Audient EVO 16 – älykkäät mikrofonivahvistimet helpottavat arkea

Yhteensä 24 tulokanavaa ja sama määrä lähtöjä tekee EVO 16 -interfacesta mittaviinkin sessioihin soveltuvan työkalun, vaikka laite sijoittuukin Audientin huokeamman hintaluokan mallisarjaan.

Sekä tulo- että lähtökanavista kahdeksan on analogisia, ja kumpaankin suuntaan niitä täydentävät Adat- sekä S/P DIF -normien mukaiset, optisilla liitännöillä toteutetut 16 digitaalista kanavaa.

EVO-malliston erikoisuus on Smartgain-ominaisuus, automaattinen tasonsäätö, joka optimoi etuvahvistimen asetukset vaikka kaikilla kahdeksalla kanavalla samanaikaisesti, mutta itsenäisesti kullakin kanavalla. Toiminto on suunniteltu helpottamaan yksin työskentelevää ja itse itseään äänittävää muusikkoa.

Liitännät kaksille itsenäisille kuulokkeille mahdollistavat toisaalta myös työskentelyn parina, ja takalaitaan sijoitettujen analogilähtöjen kautta on mahdollista järjestää lisää kuunteluita joko tarkkaamon tai studion soittotilan puolelle.

EVOn etuvahvistimien maksimivahvistus on 58 desibeliä ja XLR-komboin toteutetut tulot soveltuvat sekä mikrofoni- että linjasignaalille. Kahdessa ensimmäisessä kanavassa on myös mahdollisuus valita instrumenttikäyttöön erityisesti suunnitellut JFet-etuvahvistimet mikrofoneille tarkoitettujen sijaan.

Audientilta kerrotaan, että EVO 16 on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Kaikkia asetuksia hallitaan keskitetysti tarkkapiirtoisen laajakulmanäytön viereisellä säätimellä ja muutamilla valintakytkimillä.

EVOn A/D- ja D/A-muuntimet toimivat 24-bittisesti ja ylin näytetaajuus on 96 kHz. Laitteen dynamiikka-alueeksi ilmoitetaan 121 dB.

EVO 16 liitetään tietokoneeseen USB 2.0 -normin mukaisesti, mutta liitin on tyypiltään USB-C.

Laajemman digitaalisen laitekokonaisuuden kokoamista varten EVO 16 on varustettu  word clock -lähdöllä.

Lisätiedot: Intersonic
 

18.08.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy