Maestro Original Collection - lisää polkimia

Gibson on julkaistanut uusia analogisia efektipedaaleita taannoin elvyttämällään Maestro-merkillä.


Maestro Orbit Phaser on valmistajan mukaan kaikkien aikojen ensimmäisen phaser-pedaalin (Maestro PS-1) jälkeläinen, mutta räätälöitynä nykypäivän soittajille.

Ensinnäkin uusi versio on varustettu vipukytkimellä, jolla käyttäjä voi valita joko neli- tai kuusinapaisen suotimen. Tämän lisäksi Maestro Orbit Phaser on varustettu kolmella säätimellä. Näistä width vaikuttaa efektin intensiteettiin, feedback sen voimakuuteen ja rate nopeuteen.


Maestro Mariner Tremolo tarjoaa kaksi tremolo-vaihtoehtoa, jotka valitaan vipukytkimellä. Classic-vaihtoehdossa modulaatiota voi varioida pehmeästä terävään, kun taas Harmonic-moodin luvataan tuottavan Fenderin Blonde-vahvistimien tremolokytkennästä tutun soundin.
Maestro Mariner Tremolo on varustettu kolmella säätimellä, joista depth vaikuttaa tremolon intensiteettiin, shape modulaation aaltomuotoon ja speed nopeuteen.


Maestro Titan Boostin luvataan tuottavan 25 desibeliä puhdasta buustia, joten valmistajan mukaan sillä voidaan helposti ajaa putkivahvistin särölle. Lisäksi pedaalin todetaan sopivan hyvin erilaisille kitaramikeille, koska tone-säätimen (eli alipäästösuotimen) ohella Maestro Titan Boost on varustettu ylipäästösuotimella (HPF), jolla soinnin alakertaa voidaan leikata tarpeen mukaan.
Toisaalta vipukytkimellä voidaan valita flat- ja hi pass -tilan välillä.
Lisäksi pedaalissa on level-säädin, jolla asetetaan tasonnoston voimakkuus.

Maestro Arcas Compressor Sustaineria kuvaillaan monipuoliseksi pedaaliksi, josta saa ilmoille sekä kevyttä että tanakkaa kompressiota. Tässäkin pedaalissa on kaksi sointitilaa, jotka valitaan viputkytkimellä. Lo-moodia kuvaillaan vähemmän herkäksi plektran iskuille, ja Hi-moodia puolestaan herkemmäksi.
Maestro Arcas Compressor Sustainer on sekin varustettu kolmella säätimellä, joista sustain vaikuttaa kompression määrään, attack siihen, kuinka nopeasti signaali kompressioituu ja level puolestaan pedaalin lähtövoimakkuuteen.

Maestro Agena Envelope Filteriä kuvaillaan helppokäyttöiseksi, ja muiden pedaalien tapaan siinäkin on kaksi toimintatilaa, jotka valitaan viputkytkimellä. Hi-tila keskittää filtterin ylemmälle taajuusalueelle ja Lo-tila puolestaan alemmalle.
Agena Envelope Filterin kolme säädintä ovat sense (envelopen herkkyys ja reaktio plektraniskuihin), attack (filtterin avautumisaika) sekä decay (palautumisaika).

Maestro Original Collection -pedaalien jalkakytkimellä polkaistaan efekti päälle tai true bypass -ohitustilaan.
Pedaalit toimivat yhdeksän voltin paristolla tai DC-verkkoadapterilla.
Kaikki mallit ovat fyysisiltä mitoiltaan 128 x 87,6 x 63,5 millimetriä.

Lisätiedot: Luthman Nordic

17.11.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy