Orange OB1 - säröä bassosoundiin

Image

Perinteikäs brittimerkki Orange toi alkuvuodesta markkinoille kokonaan uuden vahvistinmalliston basisteille, OB1-sarjan.

Uudella sarjallaan Orange ilmoittaa vastaavansa muusikoiden yhä yleisempään tapaan jakaa bassosignaali kahteen osaan, joista toinen kierrätetään jonkun kitaravahvistimen tai -pedaalin kautta säröytystä varten ennenkuin signaalit summataan jälleen yhdessä soivaksi puhtaan ja särön  paketiksi. Orange lupaa nyt hoitaa tämän homman yhdellä ja samalla vahvistimella. 

Ensimmäiset mallit, OB1-300 ja OB1-500, ovat toimintaperiaatteeltaan A/B-luokituksen mukaisia ja niiden sisällä on kaksi kokonaan toisistaan erillistä, rinnakkaista signaalipolkua. Yksi haara huolehtii putipuhtaasta vahvistuksesta, toisessa taas voidaan tuottaa ylemmille taajuusalueille kohdistuvaa säröä gain-potentiometriä tottelevien kahden peräkkäisen vahvistusasteen avulla.
Puhtaan ja särön yhdistelmä miksataan sitten sopivaksi blend-säätimellä ja muotoillaan sopivaksi kolmialueisella aktiivisella ekvalisaattorilla.
Ja mikä parasta, säröytetyn osuuden voi kytkeä päälle ja pois jalkakytkimellä.

Image

Orange OB1-300 ja OB1-500 ovat molemmat räkkilaitteita, ja niiden ero on nimellisteho: ensimmäisen lukemaksi ilmoitetaan 300 wattia ja jälkimmäisen 500 wattia.

Kummassakin vahvistimessa on balansoitu linjatason lähtö äänitys- tai PA-kytkentää varten.
 
Lisätiedot: Orange Amplification
 

Edit:
Uutisen kohtaa "lisätiedot" on muokattu 19.2.2015 sen vuoksi, että Orangen tuotteita aiemmin Suomessa edustanut Musamaailma ilmoittaa lopettaneensa ko. tuotemerkin maahantuonnin. Odotamme vahvistusta uuden mahdollisen edustajan nimeämisestä.