Sakae Stave – virveleitä uudella tekniikalla

Image

Japanilainen rumpumerkki Sakae on ryhtynyt valmistamaan virveleitä perinteisen viiluista liimatun runkorakenteen ohella myös umpipuusta.

Materiaali on japanilaista sypressiä, ympäri vuoden vihantaa havupuuta,  jota on aikanaan istutettu laajoille alueille Japanissa lähinnä talojen rakentamista varten. Kun uusille puutaloille ei ole nykyisin samanlaista kysyntää kuin ennen, ovat nämä istutetut metsät alkaneet hakkuiden vähentyesä kasvaa umpeen, minkä vuoksi niitä on ryhdytty harventamaan valikoituja puita yksittäin kaatamalla.

Soitinrakennusta varten sypressi käsitellään puristamalla sen rakenne tiukaksi kovalla paineella. Tämän ansiosta puu säilyttää muotonsa uskollisemmin, on käytössä kestävämpää eikä myöskään reagoi niin voimakkaasti lämptilan ja ilmankosteuden vaihteluihin.

Rummun runko kootaan säteittäisistä paloista, joista muodostuva kehä muotoillaan lopulliseksi liimauksen jälkeen. Sakaen mukaan tällä menetelmällä saaduun rummun sointi sekä kontrolloidummaksi että tiukemmaksi.  

Image

Tarjolla on toistaiseksi kaksi erilaista Stave-virvelimallia, 14 x 5 -tuumainen SDS1450JC ja 14 x 6,5 -tuumainen SDS1465JC.

Lisätiedot: F-Musiikki