Nayteikkuna

Mieltä kuohuttavia aikoja

Joulukuussa 41-vuotiaana kuollut  Alexi Laiho ja tammikuussa 70-vuotiaana menehtynyt Pave Maijanen olivat molemmat musiikillisia esikuvia, joiden vaikutus omaan ikäluokkaan ja nuorempiin soittajapolviin on valtava.

Virtuoosimainen soittimen hallinta nosti Laihon maailman metallikitaristien arvostetuimpaan joukkoon, eikä myöskään hänen työtään säveltäjänä voi sivuuttaa. Harva suomalaismuusikko on luotsannut yhtyeensä yhtä laajaan kansainväliseen menestykseen.
Huippumusikaalinen Maijanen puolestaan soitti uransa varrella kotimaisissa kärkikokoonpanoissa  useita eri instrumentteja, lauloi, sävelsi ja sanoitti, työskenteli tuottajana… Ammatillinen ura kantoi yli viiden vuosikymmenen ja sen hedelmistä suuri yleisö nauttii tallenteiden kautta vielä mestarin mentyäkin.

Kiitos teille.

•••

Elämme kaikin puolin ajatuksia kuohuttavia aikoja. Mökkihöperyys uhkaa iskeä kuuliaiseen etä-eristäytyjään, olipa kyse puolittain vapaaehtoisesta järjestelystä tai siitä että toimeentulon hankkiminen omalla ammattityöllä on yksinkertaisesti kielletty.
Itsessään perusteet ovat järkeenkäypiä, mutta monen mielestä ja monelle kohtuuttoman raskaita kohdata. Usean eri viranomaisen vastuulle jakautuneen sääntelyn suuntaviivat sekä perusteet ovat osin ristiriitaisia ja epäreilun tuntuisia.

Korona yllätti maailman heikosti valmistautuneena ja toimivia ratkaisuja on jouduttu hakemaan kiireessä. Yhteiskunnan tasolla on selviydytty melko hyvin, mutta yksittäisten alojen, yritysten ja ihmisyksilöiden kohdalla surullisilta kohtaloilta ei olla vältytty ja valitettavasti niitä todennäköisesti tulee vielä lisää.
Toivoa ei silti sopisi heittää menemään, eikä nyt paljastuneita epäkohtia saa jättää pandemian hellittäessä ratkaisematta. On korjattava tulevaisuutta, koska menneisyyttä emme pysty muuttamaan ja nykyisyyteen ehdimme vaikuttaa vain hipaisun verran.    

•••

Näin alkaa päätoimittaja Lauri Paloposken pääkirjoitus Riffin printtinumerossa 1/2021, jossa kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan lehden ilmestymispäivänä 10. helmikuuta 2021. Siitä selviää mikä päätoimittajan mielstä nyt sitten kaipaisi korjausliikettä ja kohtuullisen ponnekasta sellaista…

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


 

10.02.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy