Nayteikkuna

Reilu palaute pitää mielen virkeänä

  

Tätä kirjoittaessani olen tuupannut jo tämänkertaisen lehden viimeisenkin varsinaisen artikkelin kirjapainoa kohti. Jokainen juttu on vuorollaan käyty läpi, muokattu yhteen tai useampaan kertaan, pantu välillä hapettumaan hetkeksi ja rustattu sitten uuteen muotoon vielä kerran. Paperille on päätynyt se, mikä parhaan ymmärryksen mukaan on aikaan saatu. Työ on siis tehty ja nyt pitäisi hengähtää.

Silti juuri tämä vaihe on kaikkein kiusallisin. Riviäkään ei saa enää takaisin. On vain kuunneltava painokoneen raksutusta ja luotettava siihen, että tehdyt päätökset olisivat likimainkaan oikein. Kaikki suunniteltu ei mahtunut tälläkään kerralla mukaan. Muutama aihe paljastui oletettua antoisammaksi ja vaati tilaa kaavailtua enemmän. Lopullinen miksaus on paljolti sitä mitä aiottiinkin, mutta sävyt ja balanssi löysivät uutta hahmoa työn edetessä. Lopullisen arvion työryhmämme onnistumisesta annat sinä, sillä viimekädessä lehden arvon määrittäminen on aina lukijoiden vallassa.

Tiedossa on, että suomalainen äänestää mielellään hiljaisesti. Jos lehti ei miellytä, jätetään seuraava ostamatta. Jos lehti vastasi odotuksia, ei siitäkään pidetä kovin suurta mekkalaa, mutta kioskille palataan seuraavan numeron ilmestyessä.

Riffi aloittaa tällä numerolla kolmannen vuosikertansa ja uskon, että sisältömme on asettunut vakaasti omaan uomaansa. Tiedän, että valittu linja on numero numerolta kasvavan lukijajoukon mielestä oikea. Jos ei aina sataprosenttisesti, kuitenkin niin vahvasti, että lehteä ei kuitata muutamalla silmäyksellä, vaan siihen syvennytään pitemmäksi toviksi.

Nyt on aika luodata tätä tilannetta pintaa syvemmältä. Tarvitsemme näppituntuman lisäksi vankkaa tietoa lukijoiden toiveista ja näkemyksistä sekä mittatikuksi omalle työllemme että tulevaisuuden suunnitelmien pohjaksi. Me emme tee tätä lehteä itsellemme, mutta teemme sellaista lehteä, jota itse olisimme halunneet lukea vuosia sitten. Nyt voit omalta osaltasi olla vaikuttamassa siihen, löydätkö itseäsi kiinnostavaa luettavaa tulevista Riffeistä, vai joudutko kenties perustamaan oman lehden jossakin vaiheessa elämääsi.

Sivulta 93 löydät perusteellisen kyselylomakkeen. Ole ystävällinen ja uhraa hetki ajastasi vastaamalla kysymyksiimme ja anna siten reilua palautetta lehdestä. Samalla osallistut upeiden palkintojen arvontaan. Kiitos!

Tällä kerralla tarjoilemme alkupaloiksi mojovan tujauksen persoonallista musiikkinäkyä. Kitaristi-tuottaja Janne Louhivuori pakersi kasaan kolmannen soololevynsä ja kävimme ottamassa selkoa miehen mietteistä.

Jos olet aikeissa kehittyä rumpalina, ryhtyä äänittäjäksi tai tarvitset kenties tietoa MIDI-tekniikasta, kannattaa tutustua alan oppaita ruotineen raatimme raporttiin. Nyt on tietoa tarjolla ja sitä kannattaa noukkia.

Suomalainen soitinrakennus on sekin vahvoilla: tarjolla on kursseja ja asiansa osaavien ammattimiesten palveluita. Jos et muuten vielä tiedä, mitä virkaa meripihkalla on soittimessa, tutustu Taisto Kuortin artikkeliin, niin sekin seikka selkiää.

MiniDisc on tullut jäädäkseen ja Jukka Laaksonen uppoutui aiheeseen. Lue perusteellinen pohdinta, niin pärjäät kahvipöytäkeskusteluissa.

Ja kuten yleensäkin: laitetestejä ja tuotetietoa on jaossa enemmän kuin runsaasti. Nauti siis lehdestä!

Lauri Paloposki,
päätoimittaja

p.s. muista kuponki sivulla 93

Paluu

 

 

 

01.02.1998
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy