AT's Roots & Ramblin: "Notes From The Backwoods" – juurikanavahoitoa länsirannikolta.

Tyyli on rockabilly rouheasti rokilla riffitettynä. Trio on kotoisin Rauman suunnalta ja siinä soittavat: AT (kitara ja laulu), Mikko Korpi (basso) sekä Oliver Westerberg (rummut). 
 

Stray Cats voi tulla monelle mieleen levyä ja yhtyettä kuunnellessa. AT:llä on karhea, hiukan epätyypillinen rockabilly-laulusoundi, mutta tämän yhtyeen musiikkiin se hyvin sopii.


Soittopuoli kulkee esimerkillisesti, hyvin ovat juuret selvillä. Kaikki kappaleet ovat AT:n kynästä lähtöisin, sovituksissa on ollut mukana koko yhtye.

En taaskaan erittele mitään suosikkiani, koska levyn taso on tasainen, mutta ehkäpä ”Backwoods boogie” nousee muiden yli, eikä vain siksi, että sukunimeni – Salo kun on englanniksi Backwoods. Kappale on hyvä valinta levyn aloitusbiisiksi ja innostaa kuuntelemaan lisää.

Varmaankin keikkaa yhtye saa kiitettävästi ja tällä hetkellähän kilpailu tässä genressä ei Suomessa ole hirveän kovaa. Yhtyeitä löytyy, mutta taidollisesti näin hyvät ovat kuitenkin harvassa ja kyllähän tämä kaiken raskaamman musiikin vastapainoksi on miellyttävää kuunneltavaa. Peruskamaa, mutta hyvin toteutettua ja suomalaista alkuperäistä, itsetehtyä juurimusiikkia. Pelkästään jo noilla meriiteillä yhtye ja levy kannattaa tarkastaa, jos ei muuten, niin ainakin youtubesta.


AT's Roots & Ramblin: "Notes From The Backwoods", Jungle Records (2019)


 

09.07.2019
|
Jari Salo
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy