Nayteikkuna

Brother Firetribe: ”Feel the Burn” – hyvän mielen musaa

Entinen tennispelaaja Veli Paloheimo sekä Nightwishin Emppu Vuorinen ovat todennäköisesti ne nimet, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen Brother Firetribesta. Yhtye on hieman yllättäen kasvanut jo teini-ikäiseksi ja kasvattanut samalla suosiotaan tasaisesti. Uusin levy jatkaa melodisen hard rockin tähtisadetikun heiluttamista juhlallisesti paraatin etujoukoissa.

Feel the Burn ei turhia hienostele tahi esitä vaikeasti tavoiteltavaa. Albumilla mennään suoraan asiaan, kun tarttuvat kertosäkeet ja koukuttavat melodiakulut isketään tajuntaan sen enempää kainostelematta.
Keskitempoinen ja aikuishenkinen rock-poljento saa tyypilliseen tapaan kaverikseen myös balladisävyillä kuorrutettuja kirsikoita, jottei homma jäisi liiaksi vain yhden ponin varaan.

Albumi on viimeisen päälle ammattitaitoisesti tuotettu, soitettu ja sovitettu. Genren kaikki jipot, ja valitettavasti myös kliseet, on saatu upotettua biiseihin todella kivuttomasti. Levy kuulostaa paikoitellen siltä, kuin entiset Helloweenin jäsenet soittaisivat Desmond Childin tekemiä biisejä, jotka Bon Jovi on hylännyt liian imelinä.

Vaikka Feel the Burn on lievästi geneerinen ja paikoin hyvin ennalta-arvattava kokonaisuus, niin se ei poista sitä tosiasiaa, että se sisältää muutamia todellisia herkkupaloja. Suurimmat kipinät taivaalle iskevät Chariot of Fire ja Night Drive, jotka edustavat levyn ehdotonta huippuosaamista.

Albumi on kuitenkin selvästi tehty sillä ihailtavalla asenteella, että jokainen biisi on potentiaalinen radiosoittoa janoava hitti, joten rock-radioiden soittorotaatioon voinee lopulta päätyä lähes mikä tahansa Feel the Burnin kappaleista.

Loppukaneettina voi todeta, että Brother Firetribe tekee hyvän mielen musiikkia, jonka tarkoitus ei ole miellyttää elitistisiä levykriitikoita, vaan tuoda iloa ja hymyä ihmisten elämään.Brother Firetribe: Feel the Burn (OMN Label Services 2020)

 

 

 

25.11.2020
|
Ville Pekkala
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy