Cedric Burnside: ”I Be Trying” – bluesperimä jatkuu

Cedric Burnsidellä löytyy bluesperimää, hänen isänsä Calvin Jackson oli bluesrumpali ja isoisänsä RL Burnside tunnettu bluesmuusikko.

 

Cedric rummutti isoisälleen jo 13-vuotiaasta lähtien ja siirtyi myöhemmin myös lauluun ja kitaraan. Pohjois-Mississippiläistä hill country -bluesia edustanut RL Burnside oli suhteellisen tunnettu meillä Suomessakin kuin myös esimerkiksi samaa musiikinhaaraa edustava T-Model Ford.

I Be Trying -levy alkaa hienosti akustisella The World Can Be So Cold -biisillä. Tämän jälkeen bändi on mukana joka kappaleella. Taustalla soittavat Alabama Shakesin basisti Zac Cockrell, rumpali Reed Watson ja North Mississippi All Starsin kitaristi Luther Dickinson. Nimibiisissä I Be Trying taustalaulaa Cedricin kolmesta tyttärestä nuorin, 15-vuotias Portrika.

Levyltä kyllä huomaa sukulaisuussuhteen vanhempaan ja tunnetumpaan Burnsideen, onpa sillä myös yksi coverbiisi häneltä, Bird Without a Feather.

Välillä Burnside poikkeaa polulla myös aavikon eli tuaregimaailman suuntaan. Kyseiset biisit eivät kuitenkaan kulje samaan tyyliin kuin esimerkiksi jotkut Tinariwen-yhtyeen loistokkaat kappaleet.

Muutenkin levyn soundimaailma on jotenkin meikäläiselle vieras, ehkä vähän liiankin erottelevaa ja kuivaa soundia, ei tule livefiilistä vaikka on ehkä livenä nauhoitettu. Kaikki on jotenkin liian pikkutarkkaa.

Viimeinen biisi, Love You Forever on kiehtova pala falsettilauluineen ja hienoine kitarakikkoineen.

Cedric Burnsiden I Be Trying -levy antaa kuvan tämänhetkisestä amerikkalaisesta bluesista. Aika kauas on edetty 60-70-lukuisesta perinnebluesista, mutta Cedric korostaakin että hän ei soita mitään I – IV – V – ränttätänttäbluesia.

Cedric Burnside: "I be trying” (Single Lock Records, 2021) 

31.12.2021
|
Reima Lindroos
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy