Nayteikkuna

Creek Road Eleven: "Creek Running Again" – sielukasta etelän rokkia

Helsinki/Järvenpää-seuduilta kotoisin oleva Creek Road Eleven julkaisi toisen albuminsa, joka on tanakasti kulkevaa southern rockia.

 

On oikeastaan aika hauskaa että näin pienestä maasta joka vielä on suuntautunut vahvasti iskelmä- ja tangokulttuuriin löytyy kuitenkin esimerkiksi amerikkalaisen countryrock-perinteen jatkajia moneen lähtöön.
Meillä on Saltwater Jinx, joka painottuu enemmän singer/songwritereiden musiikkiin. Ja meillä on etelän kamaa vähän hevimmällä otteella soittava Wyman Family. Sitten meillä on Creek Road Eleven, joka painottuu tähän Lynyrd Skynyrd/Allman Bros.-osastoon.

Hyvin pitääkin yhtye perinteitä yllä. Jyrki Levä, kitara, Pete Christiansson, basso. Jani Miinala, rummut ja miehekäsääninen kitaristilaulaja Toni Ruuska osaavat asiansa. Homman kruunaavat Petri Frestadiuksen Hammond-urut, jotka tekevät biiseistä erottuvampia ja persoonallisempia.

Creek Running Again -levyltä ei huonoa biisiä löydy. Bändi soittaa itsetekemät kappaleensa vahvalla ja itsetietoisella otteella.

Tasavahvaa kokonaisuutta on hankalaa lähteä purkamaan, mutta mainitaan nyt vaikka levyn käyntiin potkaiseva It ́s Shining Now, herkempää osastoa edustava My Brother and Me, hurjasti laukkaava Slow Down Train ja kantrahtavat Night Train ja Changes.

Kyllä tämä on hienoa musiikkia!
On ilo nähdä ja kuulla kuinka jotkut toteuttavat omaa valintaansa vähät välittäen muiden mielipiteistä tai yleisistä ns. trendeistä.

Puro virtaa taas!
Hienot kannetkin ovat levyyn saaneet. Etukannen taideteos on Saara-Maria Hasun tekemä.

Toivottavasti koronapeikko väistyy kesäksi, että pääsemme katsomaan Creek Road Eleveniä ja muita hienoja artisteja livenä!

Creek Road Eleven: Creek Running Again (CRV 002, 2020)

 

05.03.2021
|
Reima Lindroos
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy