Dantchev:Domain: "The Lions We Are" – tyylikästä tyylittelyä

Suomalais-bulgarialaisen Anna Dantchevin johtaman Dantchev:Domainin The Lions We Are on yhtyeen toinen levy. Esikoisalbumi Say It noteerattiin ihan kansainvälisestikin. 

 

Sävellyksellisesti Anna Dantchev yhdistää kappaleissaan bulgarialaista perinnemusiikkia laulunkirjoitukseen, jossa kuuluu artisin mukaan myös blues- ja jazz-vaikutteita. Dantchev:Domain koostuu solistin ohella neljästä soittajasta (Erno Haukkala: pasuuna, sousafoni; Kenneth Ojutkangas: kitara, tuuba; Antti-Pekka Rissanen: rummut sekä João Luís: Vibrafoni, perkussiot). 

Levyn soinnissa on puhaltimilla iso rooli, sillä laulun ja lyömäsoittimien ohella ne muodostavat sovituksellisen kärjen. Melko erilaisetkin sävellykset sulautuvat sovitusten kautta yhtenäiseksi paketiksi. Oma roolinsa on kitarallakin, joskaan ei soolo-soittimena, vaan kokonaisuutta tukevana osana. Poikkeuksen tekee Never Ever -kappaleen hienosti soitettu intro.

The Lions We Are -levyn kappaleissa on välillä kompleksiakin rytmistä otetta, kuten levyn avaavassa Goodbyessa ja sen päättävässä Homecoming Soultchenitsassa. Välillä taas ollaan hyvinkin rauhallisissa tunnelmissa. Itselleni maistuu parhaiten Love Is No Lace, joka seesteisellä melodiallaan ja ilmavalla sovituksellaan pysäyttää kuuntelemaan.

Levyn äänityksestä ja miksauksesta vastaa Mikko Raita ja masteroinnista Svante Forsbäck. Tallenne on toteutettu nykyään suositussa Dolby Atmos -formaatissa, ja Atmos-version kuunteleminen onnistuu ainakin Apple Music -, Tidal- ja Amazon-suoratoistopalveluissa. Dolby Atmos -äänen kuuntelu ei vaadi monikanavalaitteistoa.

The Lions We Are ei ole lainkaan hassumpi levy, vaan itse asiassa aika toimiva fuusio perinnemusiikin piirteistä ja laulunkirjoituksesta. Toivoa sopii, että se myös löytää kohdeyleisönsä. 

Dantchev:Domain: The Lions We Are (Glomama Music, 2022)

20.06.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy