Dave Lindholm Lights: ”Dave Lindholm Lights” – vaihteeksi englanninkielistä Davea bändin kanssa

Niin – bändillä ja englanniksi. Dave Lindholm Lights ehti jonkun keikan tehdäkin ennen pandemiakieltoja. Loppukesällä ja syksyllä kuulemma taas jatketaan.


Levy on suht tuttua bluespohjaista Lindholmia, mutta jonkinlainen uusi rauhallisuuden elementti siihen on tullut. Ei tarvitse enää näyttää eikä esittää. Isommat revitykset saavat olla tauolla.
Ja mikäs on soittaessa kun taas on taustalla sellaista ryhmää että oksat pois!
Tällä kertaa toisessa kitarassa Tommi Laine, rummuissa Juppo Paavola ja bassossa konkari Mikko Löytty. Jos näillä ei irtoa niin ei sitten millään!
Taustalaulussa auttaa Rebecca Ogbeide kolmella raidalla. Levyn on äänittänyt ja miksannut tutusti Jani Viitanen.

Dave Lindholm Lights alkaa vähän Bo Diddley -vaikutteisella hulluttelulla "Now Then", jossa heti käy ilmi miten hienosti Dave ja Tommi Laine soittavat yhteen.
Seuraava "In The Feart of a Summernight" on letkeänkaunis biisi, jossa Lindholmin uudempi matalankarhea laulutapa toimii komeasti.

Tekstiltään hauska "Am I Missing Something" keinuu kevyesti eteenpäin: I ́m not a sailor but I can sail on sounds…

Mystinen "Lakehill Barton" (wow, mikä nimi!) jatkaa näiden kevyesti soljuvien kappaleiden ryhmää.

Jopa vähän jazzmainen "When Love Grows Up" on kertakaikkisen upea biisi, jonka soisi nousevan esille tältä levyltä. Radiokin voisi joskus soittaa muuta kuin ainaista "Anna kitaran laulaa vaan", vaikka se hieno biisi onkin.

Dave Lindholm teki sen taas!
Huolimatta melkoisesta julkaisutahdista levyt ovat edelleen hienoja ja eipä niistä moitteen sijaa pahemmin löydä. Samaa sarjaa edustaa myös tämä uusin Dave Lindholm Lights.

Lähes samaan aikaan on julkaistu myös vinyylisingle Dave Lindholm Lightsilta. Kappale on "Woodman Dance" ja se päätettiin julkaista Record Store Dayna kääntöpuolellaan instrumentaali "Gramophone".

Hienoja soittajia, hienoa musiikkia!
Vielä mainitaan levyn todella tyylikkäät kannet, jotka sopivat fiilikseen täydellisesti.

Dave Lindholm Lights: ”Dave Lindholm Lights” (Emsalö Music, 2021)

02.07.2021
|
Reima Lindroos
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy