Gona Lehtinen: Fly now! – rockabillystä Reinhardtiin

Jokaisen on aina välillä luotava katsaus perinteisiin, omiinsa tai edustamansa alan perinteisiin. Gona Lehtinen tekee sen väkevästi ensimmäisellä soololevyllään Fly now!

Nurmijärveläislähtöinen kitaristi tunnetaan lukemattomista rootsmusiikkiyhtyeistä mm. piedmont- ja ragtime-tyyliä edustavasta Berryman & Bullet-duosta Petri Bergmanin kanssa (joka päätyönsä ohella muunmuassa versioi riemastuttavasti M.A. Nummisen tuotantoa!).
Lehtisen muita yhtyeitä ovat esimerkiksi rhythm ́n bluesia soittava Fat Chance ja rockabillyä ja kantria esittävä Sun Connection.

Fly now! sisältää kaksitoista kappaletta, kaikki vanhojen mestarien tuotantoa. Kuitenkin Gona Lehtinen saa näihin puhallettua oman henkensä tulkitessaan mm. Willie Nelsonin, Paul Durandin, Irving Berlinin ja Kenny Burrellin kappaleita. Djangon haamu seikkailee taustalla, mutta niinhän sen pitääkin.

Levy on pääosin instrumentaali mutta neljässä kappaleessa laulaa Ria Korhola joka tunnetaan edellämainitusta Fat Chance- yhtyeestä. Ria laulaa kaksi kappaletta englanniksi ja kaksi ranskaksi.
Myös levyn muut muusikot ovat alansa huippua: Jan Smedberg,basso, Jassi Takanen, rummut, Hessu Pirhonen, piano ja Laura Airola, viulu, muutamia mainitakseni.

Mainita täytyy myös menneitä vuosikymmeniä hienosti henkivät kannet unohtamatta keskiaukeaman kahdeksan kitaraa esittelevää asetelmaa.

Toivoa sopii että tällainen pienten piirien suosima kitarajazz jotenkin murtautuisi myös kansan syvien rivien pariin. Sopivassa livetilanteessa tällaista musiikkia olisi myös ilo kuunnella.

Muuten mainitsinko jo että Gona Lehtisen Fly now! sisältää mestarillista ja tyylikästä kitarointia. Hienoa musiikkia tyylitajuisesti toteutettuna.

Gona Lehtinen: Fly now! (Bluelight Records, 2018)

10.04.2019
|
Reima Lindroos
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy