Paratiisin Sirpaleet: "Tutkielmia avioseksin hiljaisuudesta" – synkkiä tekstejä iloisin sävelin

Paratiisin Sirpaleet lähestyy uudella kolme kappaletta sisältävällä äänitteellä. Tutkielmia avioseksin hiljaisesta maailmasta -mini-EP sisältää kevyehköä pop-rokkia raskain lyriikoin. Yhtye tuntuu jatkavan siitä, mihin edellisellä äänitteellä jäätiin.

 


Parisuhteen koukeroita ja synkkiä puolia tuodaan esiin vailla kaunistelua. Jotain teemasta kertoo ehkä toisen raidan päättävät sanat ”Niin se vaan menee, sitä elämäksi sanotaan tai parisuhteen kuolemaksi vaan.” Selkeästi tietoisena ratkaisuna biisin tempo on pirteä. Lyriikoiden raskaudesta huolimatta bändin musiikkia on ilo kuunnella. Kokoonpano kuulostaa eheältä ja osaavalta. Uskoisin, että edeltävän ja tämän äänitteen lyyrisistä teemoista saisi aikaan useiden pitkäsoittojen sarjan. Teksteissä on jotain piristävää ja erilaista, hyvin harvoin kuulee laulettavan rakkauselämän synkemmistä puolista näin suorasukaisesti.Noin kymmenen minuuttia kellottava kolmen biisin äänite jättää odottamaan lisää. Yhtye oli jo edellisellä äänitteellä erittäin kypsä, eikä Tutkielmia avioseksin hiljaisesta maailmasta eroa tässä suhteessa edeltäjästä. 


Jään ilomielin odottamaan bändin pitkäsoittoa, uskon vahvasti, että tämän ja edeltävän teemojen pohjalta olisi aineksia pitkäsoittojen sarjaan.

Paratiisin Sirpaleet: "Tutkielmia avioseksin hiljaisuudesta"

03.09.2021
|
Lauri Nieminen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy