Pentti Punkin Syntymäpäivät – mainiota lastenmusiikkia

Musiikillisista tyylikarsinoista viis veisaava Pentti Punkin Syntymäpäivät on verrattain nuori kokoonpano. Esikoislevy ilmentää silti jo huomattavan kypsää otetta, jolla riemastuttavan moninaisista aiheista kertovat laulut on muovattu helposti lähestyttäviksi, mutta pitkäaikaistakin kuuntelua kestäviksi kappaleiksi.

 

Alkujuuria teksteille on löytynyt yhtä lailla Mannerheimistä (lyhyt, mutta oivalllinen mieskuoro-imitaatio), Rapalan uistimesta (maailman paras, tietysti), sanaleikistä tyyliin Pentti Punkin punttipenkki tai lapsenmielisestä ajatelmasta (Kulkuneuvoja kutittaa). 

Levyllä instrumentaatio on yhtä moninainen kuin tyylien kirjo. Kun trion jokainen jäsen soittaa useampia eri soittimia ja laulaa soiton lisäksi, aukeaa sovituksissa mahdollisuuksia, joita on osattu myös kiitettävästi käyttää hyväksi. 

Musiikki on myös ilahduttavasti soitetun kuuloista, luomuhenkistä ja juurevaa. Ei väkisin tai teennäisesti lasten hauskuuttamiseen tai lapsenomaisuuteen pyrkivää, vaan ihan oikeata ja hyvin tehtyä musiikkia. Virkeän eloisaa, muttei päälle käypää tai levottomasti liehuvaa.  

Kun Tommi Levyn äänitys ja Juho Sirkkalan miksaus ovat nekin kelpo tasoa, ei voi kuin toivottaa orkesterille menestystä. Tulevaisuus näyttää hyvältä, jos rima pysyy näin korkealla jatkossakin.

Pentti Punkin syntymäpäivät -yhtyeen muodostavat Valtteri Huovinen (laulu, kitara), Antti Kokko (laulu, perkussiot, bassokitara) ja Hiski Pajuniemi (laulu, kieli- ja puhallin­soittimet).

 

Kesä tullut on

Kesällä on ihanaa
kesällä on kaunista
hevoset laulaa ih-hah-haa
ponitkin laulaa ih-hah-haa…

••• 

Tämä levyarvio on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 6/2021. Valtaosa arvioista julkaistaan tällä sivustolla, mutta osa nostetaan mukaan ajankohtaiseen Riffin printtinumeroon.  Jos pidit arviota antoisana tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

02.02.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy