Sam Huber “Top of the World” – hyväntuulista groovetusta

Iloista musiikkia ammattitaitoisesti soitettuna. Levyllä Sam Huber hoitaa päälaulut, soittaa kiippareita ja on tehnyt ohjelmointeja. Huberin äänessä on maltillista matalaa karheutta. Se ei kuitenkaan ole mikään ”puhemainosten matala miesääni”. Paikoittain kuulen Huberin äänessä bowiemaisia sävyjä; esim. 5. kappale Radio Friendly Enemy. Se on ihan ok.

 

Kahta Tomás Donckerin kanssa yhdessä tehtyä biisiä lukuun ottamatta levyn kappaleet ovat Sam Huberin tekemiä. Levy on täynnään tarttuvia ja helposti kuunneltavia biisejä.
Laulustemmat ovat paikoittain maukasta kuunneltavaa.
Monessa kappaleessa basso voisi olla hitusen paksumpi ja enemmän pinnassa. Levyllä alataajuudet tuntuu varatun bassarille, joskin alapää ylipäätään on hitusen ohuehko läpi koko levyn. Parempi kuitenkin liian kevyt, kuin kumottavan tukkoinen alakerta.

Groovet Huberille rakentaa The True Groove All Stars, joka on soittanut muun muassa Madonnan, Aretha Franklinin, Bruce Springsteenin, Stingin ja J-Lon ja Snoop Doggin taustana.
True Groove All Stars bändissä soittavat Tomás Doncker (kitarat, laulu), Nick Rolfe (keys), James Dellatacoma (kitarat), Mark Henry (sax, vc, perc), Artur Uronen (guitars) ja Kevin Jenkins (laulu).
Levyllä soittavat vierailijoina lisäksi Mike Griot (bass) ja James Coley (drs).

Levyn on tuottaneet kitaristit Tomás Doncker ja James Dellatacoman, joista jälkimmäinen on äänittänyt ja miksannut levyn. Biisien äänielemenetit ja soundit on tarkasti mietitty ja tuotettu.
Soundeista tulee paikka paikoin mieleen 1980–’90-lukujen äänimaailma. Mitään taajuuksia ei ole saatu tukkoon, mikä on tietenkin hyvä asia.
Biisejä ei ole myöskään kompressoitu tukkoon ja kaikuja on käytetty maukkaasti. Yleinen äänikuva on selkeä, raikas ja erotteleva.

Sam Huber: “Top of the World” (True Groove, 2018)

15.03.2019
|
Toni Honkala
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy