Toivo Susi: ” Huomenna poutaa” – jyväskyläläisen lauluntekijän uutuus

Toivo Suden ura on edennyt viidenteen levyynsä. Tällä kertaa on vuorossa soololevy ja musiikkikin on pehmeämpää kuin edellisellä Nilviäinen-albumilla, joka tehtiin #74100-bändin kanssa.


Huomenna poutaa-albumin on tuottanut Jarkko Viinamäki Porvoon Magnusborgin studioilla ja mukana on ryhmä porvoolaisia muusikoita.
Toivo Susi sanoo itse uuden levyn olevan hänen henkilökohtaisin albuminsa ja kyllähän teksteissä aika syvissä vesissä kuljetaan.

Levyn kymmenestä kappaleesta Suden omaa käsialaa on yhdeksän, tosin "Onko huomista" -biisin tekstissä on apua antanut Jarkko Martikainen.
Ainoa coverbiisi ja Toivo Suden ensimmäinen levytetty sellainen on J. Karjalaisen "Villejä lupiineja", jonka herkkä akustinen versio puolustaa kyllä paikkaansa. Jii itsekin oli pitänyt versiosta.

Avausbiisinä oleva "Vapaita lintuja" muodostaa seuraavaksi sijoitetun "Onko huomista" -laulun kanssa hienon biisiparin. Kummatkin ovat vielä teksteiltään suht positiivisia, mutta levyn edetessä huomaamme, että jossain aina joku piru vaanii vaikka kaikki näyttäisi päällepäin hyvältä.

"Pahat raiteet" -kantribiisi antaa tästä jo vähän esimakua ja tehokas "Rakkauslaulu" kantrahtaa myös.
Kauniissa pianovetoisessa "Peiton alla" -laulussa ollaan taas positiivisissa viboissa. Upea biisi.

Lainabiisin "Villejä lupiineja" jälkeen tulee lopetuslaulu "Lintukoto", joka on mielestäni koko Huomenna poutaa -levyn avainbiisi. Toivorikas teksti, hieno sovitus, ainoastaan liian lyhyestä kestosta voisi valittaa.

Toivo Susi on taas tehnyt hienon levyn. Levyn kirkkaat ja kuulaat soundit tekevät sen miellyttäväksi kuunnella. Tekstit tuovat omat haasteensa.
Jos keikaton korona-aika tuottaa tällaisia levyjä, niin onpa siinäkin jotain hyvää. Levyn nimi Huomenna poutaa voidaan ilmeisesti myös ymmärtää piilomerkityksenä, että huomenna ei enää noita pirun koronatartuntoja kaivata.

Itseäni on myös aina viehättänyt Suden tapa kirjoittaa levyjen copyrighteihin ”Kaikki oikeudet pidätetään paitsi oikeus ajatella ja elää”!

Lisää tietoa artistista löytyy hänen kotisivuiltaan.

Toivo Susi: ”Huomenna poutaa” (Routalevyt, 2021)

06.08.2021
|
Reima Lindroos
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy