Of Wild: "Lonely" (2022) – kuvaus etäisyydestä ja yksinäisyydestä

Image

Jenni Salmisen ja Katja Tolosen muodostama duo kertoo tekevänsä ajoittain unenomaista, ajoittain räiskyvää elektrosävytteistä poppia. Musiikillisiksi vaikutteiksi mainitaan mm. Twin Peaks (tv-sarjan musiikki) ja ”ysärimusan” elementit. Sanoitusten aihepiiriä puolestaan kuvataan universaaliksi.

Lonely onkin tekstiltään tähän aikaan sopiva kuvaus etäisyydestä ja yksinäisyydestä. Melodia on kaunis ja kuulas, ja lauluosuudet taiten tehtyjä.
Soundeiltaan kappale on rauhallista elektropoppia, ja tavallaan biisin sointi, samoin kuin alun ulvonnat, tuovat mieleen Twin Peaksin soundtrackista tutun pehmeän uhmaavan tunnelman.

Lonelyssa toistuu muutaman kerran sama säkeistö tekstin juurikaan muuttumatta, samalla kun tunnelmaa kasvatetaan sovituksen keinoin. Melkein kultaisen leikkauksen kohdalle osuu selkeä dynamiikan nousu, mikä onkin toimiva ratkaisu.
Tällainen yhden säkeistön toistaminen läpi biisin on varmasti mietitty juttu, mutta itse kaipasin kappaleeseen myös laulettua väliosaa, koska kyseessä ei ole tarinallinen kappale, jota tekstin kerronta itsessään veisi eteenpäin. Nyt säkeistöjä jaksottavat sinänsä kyllä taidokkaat vokaali-fiilistelyt.

Of Wildin debyyttisingle antaa kuvan taitavasta duosta, jolla on myös melodista korvaa. Yhdessä Jussi Liukkosen kanssa tehty tuotanto kuulostaa myös hyvältä, mutta lopulta kappaleet ratkaisevat, joten odotellaan mitä Of Wild seuraavaksi keksii.

Of Wild: "Lonely", Bianca-Pop Music / Playground Music, (2022)