Lock-It Strap – lukot suoraan hihnassa

|
Image

Hihnan irtoaminen kitarasta kesken soiton on kiusallista, mutta toisinaan myös tuhoisaa. Pieni kolhu rungossa ei ehkä niin haittaa, mutta lapa edellä lattiaan sukeltavasta soittimesta saattaa mennä varsi poikki ja se onkin ikävämpi juttu.

•••

Amerikkalaisessa Lock-It Strap -turvahihnassa on remmin kummassakin päässä noin 11 sentin mittainen nahkasta ommelu jäykähkö päätekappale, jonka sisään jäävässä hahlossa on liikuteltava muovikaitale. Jos hihna ei ole kitarassa, pakottaa jousi kaitaleen niin pitkälle liikeratansa yhteen päähän, ettei remmissä näytä olevan lainkaan reikää kitaran hihnatapille.

Verraten jämäkkää ja ryhdikästä kaitaletta voi kuitenkin helposti liikutella pienestä esiin pilkistävästä nastasta, ja näin tehtäessä aukon saa avattua kyllin suureksi tappiin pujottamista varten. Kun otteen päästää irti, jousi pakottaa kaitaleen takaisin kiinniasentoon, jolloin sen päässä oleva hahlo puristuu tiukasti hihnatapin tyviosaa vasten ja kiinnitys on valmis.

•••

Ajatuksessa on hieman samaa kuin aiemmin Rivakka- testeissä vierailleessa Dunlopin lukkoprikassa, mutta Lock It Strapin toteutus on kertaluokkaa vankempi.
Muovikaitale on jämäkkää ja kyllin paksua materiaalia, jotta se ei anna periksi kovemminkaan riuhtoessa. Nahkasta tehdyt pääteosat hihnassa ovat nekin niin tanakat ja huolella ommellut, ettei kaitale pääse pullahtamaan ulos taskustaan.

Tähän liittyy kuitenkin samalla ainoa keksimäni varjopuoli – hihnan jäykät päät sopivat niihin soittimiin, jossa hihnan ei tarvitse taipua mutkalle. Jos hihnatappi sijaitsee sellaisessa kohdassa soitinta, että hihnan pitäisi heti kääntyä uuteen suuntaan, ei homma tällä konstilla pelaa.
Standarditapauksissahan tällaista huolta ei ole.

•••

Lock-It Strapia saa sekä kuvassa näkyvänä nailonversiona monissa eri väreissä että kokonaan nahkaisena.
Hakematta tulee mieleen, että koulun musiikkiluokassa tämä edullisempi nailonmalli olisi kelpo ratkaisu, kun taas omaan arvosoittimeen ehkä sitten haluaisi mielummin sen nahkaisen ja hieman tyyriimmän mallin.

Hinta: 32 euroa

Lisätiedot: Musiikki Silfverberg

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 6/2015. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä  hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.