Xvive U2 – langaton on verraton

|
Image

Harva tarvitsee langatonta ison lavan ja liikehdinnän vuoksi, mutta moni on väsynyt tallomaan jalkojensa juureen sykkyrälle kiertyvää kitarapiuhaa. U2 jelppaa.

 

Xvive U2 on digitaalinen järjestelmä, jossa käytetään 24-bittistä äänen koodausta 48 kHz:n näytteistyksellä. Siirto lähettimeltä vastaanottimelle tapahtuu 2,4 GHz:n alueella ja valittavana on neljä eri kanavaa.
Vaihtoehdot olivatkin tarpeen, sillä testistudion oma langaton verkko ja U2 häiritsivät toisiaan ensimmäisellä kokeillulla kanavalla. U2 pärjäsi kyllä, mutta tietokoneen verkkoyhteydet pätkivät. U2:n vaihto uudelle kanavalle korjasi tilanteen.
Tällaiset sovittelut ovat nykyisin arkea, koska mainitulla taajuusalueella saa liikennöidä vapaasti ja sitä käytetään monenlaisissa kapineissa kameroista itkuhälyttimiin. 

Valmistaja lupaa U2:n kantavuudeksi 30 metriä häiriöttömissä oloissa ja esteettömän näköyhteyden yli, mutta testipaikassa tuollainen metrimäärä vaatii vastaanottimen jättämistä yhteen huoneeseen ja lähettimen viemistä useamman oviaukon kautta kokonaan muihin huonetiloihin. Näin toimittaessa U2:n yhteys oli moitteeton samoille etäisyyksille kuin aiemmin kokeiltujen, samalla taajuusalueella toimivien muiden langattomien laitteiden. Valmistajan lupaus 30 metristä täyttyi myös kirkkaasti, vaikkei näköyhteyttä lähettimen ja vastaanottimen välillä ollutkaan.

Riittävän monen mutkan taa etäännytettynä lähetin lopulta kadotti yhteyden. Varsinaisia ylimääräisiä räpsyjä tai paukkeita ei ilmennyt, mutta aivan kantavuuden äärirajoilla liikuttaessa systeemi koettaa roikkua mukana viimeiseen saakka ja sen seurauksena ääni pätkii hermostuneesti ennen kuin lopulta vaikenee kokonaan. Ratkaisu: mikserikanava mykäksi aina kun kitaristi poistuu lavalta soittimensa kanssa takahuoneeseen.

Image

U2:n asennus soittimeen on helppoa. Lähettimeen akseloitu plugi kääntyy 300 asteen verran ja lähettimen takapintaan liimattu kumipehmuste suojaa kitaran pintaa kolhuilta.
Kanavan valinta käy yksinkertaisesti ja litium-ioni-akuille luvataan soittoaikaa jopa viisikin tuntia ennen lataustarvetta. Se puolestaan hoituu pakkauksessa olevalla Y-johdolla, jolla sekä vastaanottimen että lähettimen saa samanaikaisesti johonkin yleispätevään USB-laturiin. Sellaista ei pakettiin kuulu, mutta se ei liene kynnyskysymys nykyisin, kun latureita kertyy koteihin muutoinkin ylenmäärin.
Valmistaja ilmoittaa U2:n latenssiksi enintään kuusi millisekuntia, enkä käytännössä havainnut minkäänlaista soittotuntumaan vaikuttavaa viivettä. Näin on hyvä.


Hintaluokka < 150 euroa

Lisätiedot: Vantaan Musiikki

•••

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 1/2017

Vastaavan tyyppisiä sekä laajempia käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  Jos pidit juttua hyödyllisenä tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.