Planet Waves Screeching Halt – stoppi kierrolle

|
Image

Kaikuaukkoon asetettavan kumilätkän on määrä tappaa huminat ja torpata kierto silloin, kun kitaran voluumia ei muutoin saada lavalla kuuluviin.

Lätkä istuu parhaiten satamilliseen kaikuaukkoon, mutta materiaali on joustavaa ja tulppa asettui halkaisijaltaan reilut kolme milliä pienempäänkin reikään.

Screeching Haltin kauluksessa on otelaudan kohdalla katkos, mutta muuten sen on määrä painautua kannen pintaa vasten. Oman Hummingbirdini paksu pleksi ei tätä ihan parhaalla mahdollisella tavalla edesauttanut, mutta kumilätty tuntui silti asettuvan riittävän tiiviisti kaikuaukon tukkeeksi, vaikkei se varsinainen silmänilo ollutkaan.

Akustisen tehtävänsä Screeching Halt täytti yli odotusten. Alin kroonisesti ongelmia aiheuttanut taajuus – vapaan A-kielen noin 110 Hz – asettui heti.  Sen jälkeen herkin piikki löytyi oktaavia ylempää, mutta huomattavasti helpommin hallittavassa mittakaavassa.

Käytännössä ilmoille sai kaikuaukon tukkimisen jälkeen kymmenkunta desibeliä enemmän vahvistettua äänenpainetta ja mikä oleellista – Screeching Haltin ansiosta ei tarvinnut soiton ohessa enää huolehtia ylipedantisti vapaiden kielten sammutuksista joka käänteessä, vaan harjata tai pikata sai rennommalla otteella. Silti sointi oli erotteleva ja täsmällinen, eivätkä bassotaajuudet yltyneet meuhuamaan itsekseen.

Voluumin lisäksi petrasi myös soittotuntuma, sillä levollista kitaraa on huomattavasti helpompi hallita kuin juuri kierron rajamailla herkistelevää soitinta.

Hyväkään ekvalisointi tai kierronpoistotyökalu ei aja samaa asiaa, mutta Screeching Haltin täydennyksenä niillä kummallakin voi sitten huolehtia lopuista finesseistä ilman yliprosessointia. Suositeltava isävaruste keikkailevalle akustisen soittajalle. Kaiken varalta.

Hinta 8,90 €

Lisätiedot: F-Musiikki
 

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 2/2015. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.