Shure KSE1500 – majesteettinen kuunteluelämys

|
Image

Shure lanseerasi hiljattain kaksi vähän erikoisempaa tuotetta – yleispätevästi mille tahansa kuulokkeille käyvän SHA900-kuulokevahvistimen ja pelkästään Shuren omille elektrostaattisille korvanapeille suunnitellun KSE1500-mallin.

Molemmat akkukäyttöiset laitteet ovat matkapuhelimen kokoluokkaa ja ne voi liittää äänilähteeseen joko analogisella kytkennällä tai USB:llä. Mac- ja pc-tietokoneiden lisäksi datayhteys pelaa Android- ja iOS-mobiileiden kanssa.

•••

Parivaljakkoa saapui edustamaan KSE1500, jonka pakkaus kertoo jo kupletin juonen. Hienostuneesta mustasta kartongista valmistettu pieni lipasto aukeavine kansineen ja tarvikkeistolle varattuine vetolaatikoineen on kuin suoraan Tillanderin valikoimista.
Tämä pakkaus ei päädy keräyspahvin sekaan vaan se sijoitetaan olohuoneessa näkyvälle paikalle.

 

 

Image

 

Varustevalikoima on kattava: vahvistimelle on nahkainen vyötasku ja kuulokkeille vetoketjullinen kotelo. USB-kytkennälle ja iOS-laitteille on omat kaapelinsa ja analogista audiota varten on mukaan laitettu kaksi eri mittaista johtoa 3,5 millin stereoplugein, sekä niihin sopiva analogisella volume-säätimellä varustettu väliadapteri.
Lisäksi on sovitteet pikkuplugin liittämiseksi isoon jakkiin tai vaikka lentokoneen vanhanaikaiseen kaksipiikkiseen matkustamojärjestelmään. Myös usb-laturi ja kaksi leveähköä kumilenksukkaa kuuluvat pakettiin.

•••

Digipuolella KSE1500 yltää 24-bittisyyteen ja 96 kHz:n näytetaajuuteen, mutta analogian kannattajat voivat halutessaan ohittaa koko numeraalisen maailman ja käyttää hyväkseen vain systeemin analogista ulottuvuutta.

•••

Elektrostaattinen toimintaperiaate, sekä kuusipiikkisen Lemo-liittimen ja kevlarin käyttö kuulokejohdossa kertovat jo, ettei kyse ole tavallisista napeista. Tämän havaitsee myös ensi kuulemalta.
Jos tallenne on tehty hyvin, kuuntelunautinto on majesteetillinen. Jos äänitteellä on kuraa, se ei jää huomaamatta.
Varaukseltaan neutraaleiksi luokittelen ne havainnot, joissa Wurlitzerin tremolo puuskuttaa ja huohottaa itse asiassa aika lailla, vaikkei asiaa ole koskaan tullut huomanneeksi samaa levyä pakettisarjan hifi-kaiuttimilla kotona kuunnellessa.

•••

KSE1500-vahvistimessa on myös viisi valmista ekvalisointikäyrää, de-esseri sekä limitteri. Tylysti sanottuna systeemillä ei kyllä välittäisi kuunnella mitään, mikä kaipaa ekvalisointia jälkikäteen.
Mutta koska sellaista materiaalia on kumminkin paljon, on vallan mainiota, että jotakin voi tehdä tilanteen vaatiessa. Ja jollei valmiista käyristä ole apua, voi siirtyä itse mestaroimaan, sillä nelikaistaisen korjaimen säädöt ovat vapaasti ruuvattavissa ja näitä omiakin asetuksia saa tallennettua laitteen muistiin.
Kun kahden hyllytyyppisen parametrisen yksikön väliin jää kaksi täysparametrista kellokorjainta, saa kyllä mieleisensä tuloksen aikaan.
Erinomaista, Shure, kerrassaan erinomaista.

Lisätiedot: Bright Sales & Installation


Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 1/2016. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä  hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.