Audix CabGrabber – erilainen mikrofonistatiivi

|
Image

CabGrabber on niin simppeli ratkaisu niin yleisiin pulmiin, että on suorastaan ihme ettei vastaavia systeemeitä ole markkinoilla aivan yleisesti. Mikrofonin saa tukevasti ja nopeasti aina vakiopaikkaan, Grabber ei vie tilaa lattialla kuten tavallinen statiivi, eikä johtokaan kuljeksi jaloissa tallottavana. Se on myös kevyt, eikä siten lisää roudauskuormaa juurikaan.

 

 

Toimintaperiaate on yksinkertainen: Grabberin jousitettua teleskooppivartta venytetään auki sen verran, että kaksi pehmustettua olaketta ulottuvat tarraamaan kitarakaapin, tai -vahvistimen kotelon kantteihin.

Image


Suoraan teleskooppiosaan on liitetty mutkalle taivutettu hanka, jonka voi kääntää ja lukita eri asentoihin. Mutkan jyrkkyys on vakiona 90 astetta, mutta kiertoliikkeen ansiosta mikrofonia voi asemoida puoliympyrän muotoista kaarta myöten joko lähemmäs tai kauemmas kotelon siitä laidasta, johon CabGrabber on kiinnitetty. Mikrofonin oman adapterin asennolla suunnataan sitten loput.

CabGrabberia valmistetaan kahtena eri versiona, joista pienempi soveltuu tyypillisen kombon kanssa käytettäväksi ja isompi 4 ×12-kaapeille.

CabGrabberin ensimmäinen käyttökerta vaati hiukan ponnisteluita ihan fyysisestikin. Hangan kääntökulman lukitseva ruuvi oli tehtaan jäljiltä niin tiukalla, että sen kääntämiseen tarvittiin putkipihdit. Löysäyksen jälkeen asemointi sujui myöhemmillä kerroilla helposti.

SM57-tyyppinen ja kokoinen mikrofoni asettuu todella luontevasti paikoilleen. Litteät partakonemallit, kuten Sennheiser MD409 ja AKG C414 soveltuvat adapterista riippuen, sillä mutkalle taivutetun hangan etäisyys etukankaasta on aina sama ja lähelle kaiutinta pääseminen edellyttää riittävää ulottuvuutta adapterin ja mikrofonin yhdistelmältä.

PA-vuokraamon tai äänentoistopalvelun arsenaaliin CabGrabber on kenties liian spesifi kapine, mutta itse omat kamansa roudaavalle ja mikittävälle kitaristille se on mainio varuste, joka kulkee näppärästi keikoille.


Hinta: 55 euroa

Lisätiedot: Musamaailma

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 1/2012.  Tuote on edelleen myynnissä ja hintakin on sama kuin testin alkuperäisen julkaisun aikaan. Vastaavantyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia ja aikaa kestäviä tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  

Jos pidit juttua hyödyllisenä tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

Lisää nettiin avattuja laitetestejä näet alempaa tältä sivulta ja voit selata niitä myös tästä.