Volume / Tone = Time / Groove

Riffin printtinumerossa 5/2016 tohdin väittää, että Volume / Tone = Time / Groove. Onko se?

Väitteen saatteeksi ja printissä kerrottujen seikkojen vakuudeksi tarjoan nyt vapaalla kädellä hahmoteltua soivaa mallia.

Esimerkin jokaisella nuottirivillä tunnelma muuttuu. Mutta mikä oikeastaan muuttuu ja mikä pysyy ennallaan, se selviää Riffi-lehden printtiartikkelista jo nyt.

Nettisurfaajille teksti avataan kokonaisuudessaan vasta joulukuussa.

Ja se soiva malli on tällainen:

 

Videon nuottikuva on työstetty Sibelius-nuotinnusohjelmalla, joka vastaa myös Studio Kit -setiksi nimetyistä rumpusoundeista. Pahoittelen äänenlaadun latistumista videota tehdessä. Vaikka hifistelemään ei nyt pääse, niin idean saane selville. Ja jos siitä vakuuttuu, niin ne todelliset hedelmät kerätään soveltamalla ajatusta omassa musiikinteossa. Lehteä lukemaan ja sitten kokeilemaan siis!

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

12.10.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy