Allen & Heath dLive – mallisto lyhyesti

|
Image

Allen & Heath dLive -mallisto jakautuu kahteen sarjaan S ja C. Yhteistä niille on se, että prosessointi tapahtuu aina räkkiin asennettavassa ”MixRackissa”, ja perinteistä mikseriä muistuttava ”Surface” toimii aina pelkästään ohjaimena (itse asiassa srface ei ole edes aina mitenkään välttämätön osa järjestelmää).

Ohjelmistoltaan ja prosessoinniltaan kaikki mallit ovat identtisiä, tulokanavia on 128 ja lähtökanavia 64, DCA-apuryhmiä 24, efektipaikkoja 16 ja päälle yhteensä 64 kappaletta dyn8-monialuedynamiikkaprosessoreita.

Kaikissa malleissa on myös mahdollista jakaa prosessointi korkeintaan neljään eri osaan, eli yhtä MixRackia voi käskyttää enimmillään neljä operaattoria itsenäisesti, joko ihan fyysisillä kontrollereilla tai tietokoneella, johon on asennettu Director-ohjelmisto.

MixRackeistä C-sarjassa vaihtoehtoina ovat CDM32, CDM48 ja CDM64. Näissä jokaisessa on yksi lisäkorttipaikka, kaksi DX-expanderiliitäntää, sekä mm. Gigace-portti Surface-kontrollerin audio ja dataliityntää varten.

Image

S-sarjassa taas vaihtoehtoina ovat DM0, DM32, DM48, DM64, joista pienimmässä ei ole lainkaan analogiliityntöjä, vaan ajatus on kytkeytyä lisäkortein muuhun maailmaan.

Image

 

Surface-kontrollereista vaihtoehtoina on kummassakin sarjassa eri määrällä liukuja varustettuja ohjaimia alkaen 12-liu’un C1500:stä aina kahden näytön ja 36 liu’un S7000:n asti.

Image

C1500

 

Image

 

C1500

 

Image

C2500

 

Suurimpina eroina sarjojen välillä on se, että S-sarjassa on mahdollisuus kahdennettuun virransyöttöön, kahdennettuihin Gigace-portteihin, sekä S-sarjan MixRackeissa mahdollisuus kolmeen lisäkorttiin (C-sarjassa yhteen), sekä Surfaceissa kahteen lisäkorttiin (C-sarjassa yhteen). Eroista huolimatta kaikki laitteet sarjojen välillä on myös keskenään yhteensopivia.

Image

S3000

 

Image

S5000

 

Image

S7000

 

Molemmat sarjat sopivat yhteen Allen & Heathin monikanavaisen ME-monitorikuuntelujärjestelmän kanssa.

Image

 
ME-mikserit

 

Lisätiedot: F-Pro Esitystekniikka

••• 

Tämä artikkeli täydentää Riffin printtinumerossa 5/2020 julkaistua käyttötesti, jonka kohteena on dLive-miksereiden käyttöjärjestelmän tuorein päivitys.

 Jos pidät näitä juttuja hyödyllisinä tai viihdyttävinä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena. 

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.