Antonio Sanchez – virtuositeettia yli tyylirajojen

|
Image

Ne onnekkaat jotka pääsivät kuulemaan Pat Metheny Unity Groupin huhtikuista keikkaa Finlandia -talossa, saivat todistaa virtuoosimaista musiikin tulkintaa myös rumpukioskin takana. Sanchezin tekninen taituruus, musikaalisuus ja ilmiömäinen kyky lukea kanssasoittajia vetää sanattomaksi.

Meksikosta lähtöisin olevan miehen taidot on noteerattu maailmanlaajuisesti ja hän on Methenyn eri kokoonpanojen ohella musisoinut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä, kuten Michael Brecker, Danilo Perez, Paquito D´Rivera ja Chick Corea.
Modern Drummer -lehden lukijat äänestivät hänet vuonna 2013 parhaaksi jazzrumpaliksi. Hän on tuottelias säveltäjä ja julkaissut kolme sooloalbumia. Tulevan vuoden sisällä ilmestyy kaksi lisää.

Orastavaa flunssaa poteneelta ja aikaeroväsymyksen kourissa kamppailevalta Antoniolta liikeni kesken kiireisen turneen aikaa myös Riffin haastattelulle. Mies jakoi mietteitään mm. harjoittelemisesta, soittamisesta, eri tyylilajeista, sekä sointiväreistä ja soittokamoista matalalla ja rauhallisella äänellä Hotelli Crowne Plazan aulassa. Jutun vot lukea Riffin paperille painetusta numerosta 3/2014.

Antonion discografiaa ja tarkempaa infoa kalustosta on kotisivuilla, joilta löytyy myös muutama mainio videotallenne.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta