Kitaristin kilpakosijat

|
Image
Image
 

Kitarasoftaa havittelevalle Amplitube 3 ja Guitar Rig 4 ovat soundillisesti tasavahvoja ja tuotegenrensä eturintamassa kulkevia vaihtoehtoja. Ostajan kannalta on hienoa, että molemmista on kummankin valmistajan toimesta tarjolla demokappaleet kokeilua varten.

Sekä A3 että GR4 ovat käyttäjäystävällisiä. Omasta mielestäni GR4 on ohjelmoitaessa kilpailijaansa hieman selkeämpi; kaikki efektit/vahvistimet ovat siististi yhdessä vertikaalisesti selattavassa pinossa. A3:ssa on kutsuttava esiin kunkin signaaliketjuun vaikuttavan osasen (pedaalit,vahvistimet,kaapit..) erikseen. Lisäksi GR4:n vahvuuksia on, että kaikki äänikomponentit ovat valittavissa moneen kertaan ja lisäksi sijoitettavissa mihin järjestykseen tahansa. A3:ssa optiot ovat rajatummat, mutta silti hyvin toimivat.

Guitar Rig 4
Esiintymistilanteessa Guitar Rig 4:n LIVE-näkymä on visuaalinen ja softan käskyttäminen Rig Kontrol -ohjaimella on sujuvaa. Lisähienoutena toivoisin mahdollisuutta voida siirtyä LIVE-näkymästä ohjelmointipuolelle kontrollerin painikkeen avulla vaikkapa niin, että särölle varatun painikkeen pidemmällä painalluksella voisi piipahtaa efektin asetuksissa ja palata samalla proseduurilla "show-tilaan" takaisin.

GR4:n softan ja kontrollerin liitto toimii moitteetta. Erityismaininnat ansaitsevat kaksi tuloa omilla tasonsäätimillään ja globaalisti signaaliketjun hännille sijoitettava masterefektimoduuli. Se tarjoaa kaksi efektiparioptiota joista eq/putkikompressori-yhdistelmällä voi muokata esim. lainavahvistimen yleissävyä kajoamatta esiohjelmoituihin presetteihin lainkaan.

Amplitube 3
A3:n etuja kilpailijaansa nähden ovat moniraitatallennus ja erittäin hienosti toteutettu kahden valinnaisen kaapin soundia tallentavan mikrofonin vapaa sijoiteltavuus sekä tilasoinnin poimivan stereoparin käyttömahdollisuus.
Erityismaininnat A3 ansaitsee stereosignaali-optiostaan ja elegantista ulkokuosistaan.

Myös A3:lle on tarjolla erilaisia kontrollereita. Valmistajan StompIO -kontrolleri  lienee pätevä vaihtoehto ja tarjoaa fyysiset säätimet esim. vahvistimen perusäätöjen tekemiseen.
Moiset potikat eivät olisi pahitteeksi Rig Kontrol -säätimellekään.

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Lue myös kummankin softan tarkempi arvio Riffi-lehden numerosta 4/2010

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta, www.lehtiluukku.fi/lehdet/riffi