Lehle D.Loop – efektit lenkkiin ja lenkki kontrolliin

|
Image
Saksalainen Lehle on erikoistunut erilaisiin kytkentälaitteisiin ja signaalireitittimiin. Hyvä esimerkki on D.Loop, jonka avulla kitaran ja vahvistimen väliin saa kaksi, erikseen päälle ja pois kytkettävää efektilenkkiä. Näihin voi sitten sijoittaa tarkoituksenmukaiset kokoelmat efektipedaaleita.
 
Ensimmäinen hyöty tulee siitä, että signaalitie pysyy lyhyempänä, kun kumpaankin lenkkiin voi sijoittaa tarkoituksenmukaisen kokoelman efektipedaaleita eikä kaikkia rasioita tarvitse ketjuttaa yhdeksi pitkäksi poluksi. Silloin kun lenkki ei ole käytössä, signaali ohittaa kyseiset pedaalit totaalisesti.

Toinen hyöty on se, että lenkissä olevista pedaaleista voi naksutella valmiiksi päälle vaikka useamman efektin yhdistelmän ja kun hetki koittaa, koko lenkkiin valmistellun nivaskan saa käyttöön yhdellä komennolla. Merkkivalo kertoo selkeästi, mikä lenkki on milloinkin käytössä.
Lisätoimintona D.Loop tarjoaa lähtöasteen bufferoinnin, jonka yhteydessä signaaliin saa vielä säädettävän annoksen lisäpotkua, jos sellaista kaivataan.
Toimiakseen D.Loop tarvitsee virtalähteen (9–20 V, tasavirtaa), joka täytyy hankkia erillisvarusteena, ellei sitten liitä laitetta pedaalilaudan yhteisvirtalähteeseen.

Napakat nupit

Lehlen käyttämä kytkinmalli on peräisin jostain ihan toiselta teollisuudenalalta, enkä muista missään sellaisia aiemmin tavanneeni. Toiminta on moitteetonta, eikä minkäänlaisia sähköisiä sivuääniä kuulu. Ainoa huomio liittyy kytkimen tattimaiseen muotoon ja on sama kuin Riffin numerossa 1/2014 julkaistussa Lehlen Acouswitch IQ- ja 3:1-artikkelissakin mainittu varoituksen sana:  jos lattialla sopivasti kiemurtelevan kitarajohdon silmukka ajautuu kytkimen juureen, se saattaa mekaanisesti estää kytkimen painamisen alas. 
D.Loop on vakuuttava vekotin, jolla on äärimmäisen pelkistetty tehtävä ja näennäisen yksinkertainen rakenne. Näennäisyys tulee siitä, että ensinnäkin signaalitie toimii tarvittaessa kokonaan stereona, tarvitaan vain stereoplugein toteutetut kaapeloinnit. Toinen piilo-ominaisuus liittyy yhteistoimintaan muiden Lehlen SGoS-kytkinlaitteiden kanssa, niistä nimittäin saa yhdisteltyä todella monimutkaisia ja monipuolisia reititysjärjestelmiä. Tähän liittyy kolmaskin pointti: laite ymmärtää rajoitetusti myös midiä, vaikka tuttua DIN-liitintä ei siihen tarkoitukseen olekaan. Lehlen SGoS-rasiat saa kuitenkin elimelliseksi osaksi midi-ohjattua kanavanvaihto-systeemiä.

Hinta: 239 euroa

Lisätiedot: Custom Sounds

Lue myös Lehlen akustiselle kitaralle tarkoitetun Acouswitch IQ -etuasteen ja 3:1-kytkentärasian testit Riffin painetusta numerosta 1/2014.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta