Miksi laulu panoroidaan aina keskelle?

Image

Eero Aron kirjoittama artikkeli "Miksi laulu panoroidaan aina keskelle?" (ja onko pakko tehdä niin…) julkaistiin Riffin paperilehden numerossa 2/2014. Jutussaan hän mainitsee muutamia teknisiä apuvälineitä, jotka ovat:

Tone Projectsin Basslane-plugin on näppärä alipäästösuodin, jolla bassoa sisältävän instrumentin alapään saa miksatuksi stereon keskelle. Korkeammat taajuudet voi jakaa toiseen kanavaan ja miksata leveämmälle.

• Basslane
 

HOFA:n 4U-plugarilla voi säätää instrumentin sijoitusta ja levitystä stereokannalle. Vasemmalle ja oikealle kanavalle on erilliset panorointisäätimet, joiden välistä kulmaa voi säätää. Kanavat on helppo vaihtaa keskenään. Äänen saa levitetyksi myös ylikannalle, joko toispuolisesti tai molemmin puolin.

• HOFA 4U Meter, Fader & MS-Pan

Ircamissa kehitetyssä Flux Stereo Toolissa on erilliset panorointisäätimet vasemmalle ja oikealle kanavalle. Goniometrinäyttö ja vaihemittari auttavat säätämisessä.
Linkit apuvälineiden valmistajien sivustoille löydät alta.

• Flux Stereo Tool

Koko artikkelin voi lukea Riffistä 2/2014.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta