Sans Amp Bass Driver DI – peukut pystyyn

|
 

Sans Ampin uusi Bass Driver DI on tukeva kuin panssarivaunu. Valumetallikotelo ja ensiluokkaiset säätimet sekä kytkimet on selvästi tehty kestämään rankkojakin olosuhteita. Myös toimintojen suunnittelussa on ollut mukana vankka näkemys. Bass Driveria voikin käyttää kolmella tavalla. Ensinnäkin se sopii keikalle di-boxin tavoin, jolloin muokkaamaton osa basson signaalista voidaan ohjata soittajan omalle vahvistimelle monitorointia varten. Laitteen äänensävyn säädöt ja vahvistinsimulaatio palvelevat tällöin mikserille haaroitettavaa ja balansoitavaa signaalia.

Toinen tapa on käyttää Bass Driveria itsenäisenä etuvahvistimena, josta signaali ohjataan suoraan tarkoitukseen varatulle päätevahvistimelle. Keikkaoloissa oman bassovahvistimen käyttämisestä voi kenties luopua kokonaankin, mikäli monitorointi on PA-järjestelmän kautta riittävän tukevasti hoidettavissa.

Luonnollisesti Bass Driver käy myös studiotyöskentelyyn. Sen tehokkaat muokkaustoiminnot tekevät siitä oivallisen perusvarusteen aina kasettiraiturin ympärille rakennetusta makuuhuoneen pikkupajasta raskaan sarjan ammattistudioon saakka. Aina tulee olemaan sessioita, joissa tilan tai äänieristysongelmien vuoksi on mahdotonta soittaa bassoa vahvistimen kautta, ja uskottava linjasointi on enemmän kuin tarpeen.

Tavalliseen tapaani pistin rasian heti tositoimiin ja tallensin vermeen avulla kokeeksi työn alla olleen uuden kappaleen kotipajassani. Mielenkiinnon vuoksi en jättänyt Bass Driveria vain bassoraidan tekovälineeksi, vaan soitin myös kaikki kitaraosuudet sen kautta. Sointi oli kaikissa tapauksissa uskomattoman lämmin ja potkukas. Vahvistinsimulaatio ja jopa yliohjaus toimivat erinomaisesti ja todentuntuisesti. Lisäksi rasia osoittautui hiljaiseksi ja muutoinkin ongelmattomaksi apuvälineeksi.

Tech 21 on todella nähnyt vaivaa tehdäkseen Bass Driverista mahdollisimman monipuolisen ja käytännöllisen pakkauksen. Virtalähderatkaisu on mainio esimerkki asiaan paneutumisesta. Käyttövoiman lähteeksi kelpaavat joko mikserin phantom-syöttö, yhdeksän voltin neppariparisto tai ulkopuolinen verkkolaite. Kun samanlaista monipuolisuutta löytyy myös soinnissa, uskallan povata laitteelle menestyksekästä tulevaisuutta. Ehkäpä todella alkaa olla aika jättää perinteinen bassostäkki jo joltain keikoilta pois ja hoitaa hommat Bass Driverilla.

SansAmp Bass Driver DI
bassolle tarkoitettu etuvahvistin

Lisätiedot

 

 

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta