Sonar X – uusi aikakausi alkoi

|
Image
Image
 

Cakewalkin Sonar-audiosekvensseristä ilmestyi viime vuonna ysiversion sijaan pikkupäivitys 8.5, ja aktiivikäyttäjien mielenkiinto heräsi – olisiko tulossa joku iso uudistus, kun kokonaan uutta versionumeroa pantattiin? Ja olihan se. Hiljattain julkistettu X1 avaa kokonaan uuden sukupolven, jonka suurimpina uudistuksina ovat kokonaan uudelleen mietitty Skylight-käyttöliittymä ja huipputason kanavalohko ProChannel. Testipenkkiin ruuvattiin parhaiten varusteltu versio Sonar X1 Producer.

Uuden X-sukupolven käyttöliittymä ei pohjaudu erillisiin kelluviin ikkunoihin kuten aiemmat versiot, vaan vapaasti kuvaruudun reunoille sijoiteltaviin laitureihin, jotka voi napsauttaa tarvittaessa näkyviin tai piiloon raitaeditorin tieltä. Erilaisista näkymätiloista saa myös helposti tallennettua eri työvaiheita varten mietityt asetelmat, jotka nopeuttavat eri työkalujen välillä liikkumista. Muutenkin ruudulla näkyvät säätimet ja työkalut ovat hyvin pitkälle käyttäjän valittavissa. Oma työtila on myös syytä sisustaa juuri niillä elementeillä joita eniten käyttää, tai hyötykäytössä oleva näyttöpinta-ala jää varsin pieneksi. Joka tapauksessa uusi “kaikki samassa ikkunassa” -ideologia toimii parhaiten suurilla näytöillä, joissa pikseleitä riittää. Laajakuvanäytöllä varustetussa läppärissä ProChannel-kanavalohko ei mahdu kaikkine säätimineen pystysuunnassa ruudulle. Tehokkaan työskentelyn takaamiseksi suosittelenkin kunnon pöytämallista keskusyksikköä kahdella mahdollisimman suurella näytöllä varustettuna.

 

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta