Tampere ChillHouse nosti uusia kykyjä esiin

|
Image
Image
 

Talvilomallako ei mitään tekemistä nuorille? Ainakin Tampereen kaupungin nuorisopalvelut järjestävät jo useamman vuoden perinteellä ChillHouse-tapahtumaa, joka tänä vuonna keräsi kolmena päivänä yli 5500 kävijää Tampere-talon Sorsapuistosalille ja sen lähistölle. Talolle oli hyvin sujuneella organisoinnilla järjestetty monenlaista puuhailtavaa kuten askartelua, pelejä, infopisteitä sekä muoti-, tanssi- ja liikuntaesityksiä. Sisäänpääsy oli ilmainen ja päihteettömyys varmistettiin puhalluttamalla sisään tulijat.

Kaikkien päivien lopuksi oli varattu musiikkiohjelmaa. Perjantai-iltana ratkaistiin nuorille pirkanmaalaisille bändeille tarkoitetun Tampere Ilmiön finaali, jonka sponsorointiin ja tuomarointiin Riffikin osallistui.

Esikarsinnan 19 yrittäjän joukosta finaaliin oli valikoitu viisi erityylistä bändiä ja yksi sooloartisti. Ikärajoitus määritteli, että vähintään puolet kisaan osallistuvan bändin jäsenistä on oltava alle 20-vuotiaita. Nuorimmat lavalle kivunneet olivatkin 14-vuotiaita, mutta silti kaikki finalistit osasivat jo esiintymisen ja viihdyttämisen maneerit ja pääsivät nyt näyttämään taitojaan ison yleisön eteen. Useilla ryhmillä on takanaan jo jonkin verran keikkailua. Kisassa kukin esiintyjä tosin sai vain 10 minuuttia aikaa ennen tuomariston ymmärtäväistä palautetta.

Esiintymisjärjestyksessä bändit olivat:
• The Rumble – jazzryhmä, jonka ohjelmistoon kuului alan standardeja.
• Slegde – coremetallia tykittävä bändi sai nopeasti yleisönkin päät heilumaan.
• Minna Janger – illan ainoa tyttö lauloi soolona poppia valmiin taustanauhan ja oman säestyksen kanssa.
• Tentacle Pillow – jammaileva trio bluessävytteisen irrottelun parissa.
• Rockwalli – ainoa suomenkielinen yhtye, tyyliltäänkin suomirockin perinteen linjoilla.
• Shock Haze – riffipohjaista rock ’n’ rollia

Shock Hazen ja muidenkin bändien jäsenet pääsivät ennen esiintymistä nauttimaan hyvin järjestetyistä takahuonetiloista, jossa tarjolla oli lämmintä ruokaa, pikkupurtavaa ja virvokkeita.

Nelihenkisen tuomariston tehtävänä oli valita esiintyjistä kolme, joille järjestetään Band Tour, sisältäen koulutusta musiikkitekniikasta, musiikin markkinoinnista sekä imagon kehittämisestä ja tietenkin keikkoja. Lisäksi jaossa oli studioaikaa, joka voitaisiin myöntää joko yhdelle Tourin osallistujista tai muutoin kisassa onnistuneelle.
Päätös syntyi. Tourille valittiin rokkipaketti, jossa mukana ovat RockWalli, Shock Haze ja Tentacle Pillow. Soolona esiintyneen Minna Jangerin taas arvioitiin hyötyvän studion mahdollisuuksista eniten, joten Minna käy äänittämässä laulujaan talteen.

Tampere Ilmiö on aikoinaan antanut vauhtia mm. Negativen ja White Flamen uran käynnistymiseen. Aika näyttää, nouseeko tämänkertaisesta joukosta uusia kansallisia tai kansainvälisiä menestyjiä. Hyvä alku ainakin.

Tentacle Pillow ja keskittymistuokio ennen illan keikkaa

Kuvia tapahtumasta

 

 

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta