Radial Stage Bug – keikkatyöläisen turvakortti

|
Image

Symmetrointi sekä impedanssien ja tasojen sovitus on Radialin erikoisalaa, ja se tuntuukin keksivän yhä uusia muotoja asialle. Stage Bug -DI-boksit ovat pieniä, tukeviin metallikuoriin koteloituja yhden toimen apuvälineitä, jotka on nimikoitu suoraan eri käyttötarkoituksiin.'

Kirjoitushetkellä saatavilla on neljä mallia: kaksi aktiivista ja kaksi passiivista. Aktiivisista ensimmäinen on nimikoitu akustiselle kitaralle ja toinen erityisesti pietsomikillä varustetuille soittimille. Passiivisista ensimmäinen käy yleispätevästi kitaroille, bassoille ja koskettimille.
Toinen taas jelppaa pulasta, jos tietokoneessa tai hupilaitteessa ei ole mitään muuta audiolähtöä kuin kuulokkeiden miniplugille tarkoitettu jakki. Silloin SB-5 huolehtii stereosignaalin symmetroinnista muuntajilla, ja valmistaja lupaa signaalille kestävyyttä aina satametrisen piuhan toiseen päähän saakka.

Stage Bugit ovat jämerää tekoa, eikä niissä ole turhia krumeluureja. Perusliitännät, audiomaaton erotuskytkimet ja joissakin tapauksissa tulosignaalin vaimennus- tai napaisuuden vaihtokytkimet mahtuvat harkiten laaditulle varustelistalle.
Varsinaisesti DI-boksilla ei pitäisi olla omaa soundia vaan sen pitäisi välittää äänilähteen sointi muuttumattomana eteenpäin. Tässäkin suhteessa Radial osaa asiansa. Eihän tällaisen rasian kohdatessaan haltioidu suuresti, mutta toteutuksen mutkattomuus ja moitteettoman asiallinen laatu ovatkin sitä arkisempaa kestohyvää, jota tarvitaan ailahtelevissa keikkaoloissa selviämiseen.

Hintaluokka: 80 € / rasia

Lisätiedot: MSonic

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta