Nayteikkuna

Rhythm Tech HatTrick G2 – yhden hatun temppu!

RhythmTech_Hatrick2_Riffi_©_Tommi_Posa
RhythmTech_Hatrick2_Riffi_©_Tommi_Posa
Sipsuttaako haitsu liian sievästi, tai kaipaisiko aksentti vahvempaa säläystä kruunukseen? Rhythm Tech tarjoaa ratkaisua…
 
HatTrick G2 ei ole varsinaisesti uusi keksintö, mutta uudessa mallissa on oleellisia parannuksia aiempaan verrattuna. Pikkutamburiini pujotetaan edelleen hi-hatin tikkuun, mutta paikoillaan se pysyy nyt pyykkipoikamaisesti jousivoimalla eikä siipiruuvilla tiukattuna. Jousitus on tarpeeksi tiukka, muttei vaadi trapetsitaiteilijan näppivoimia – asennus sujuu mennen tullen yhdellä kädellä, kokeneemmalta vaikka soiton aikana.
 
G2:ssa helyjä kannatteleva kehä on keveitä iskuja sietävää muovia, eikä ohuehkoa metallilankaa kuten aiemmassa versiossa. Niinpä tamburiinin voi ensinnäkin nivoa osaksi kapulasoittoa, jolloin siitä saa irti huomattavasti enemmän kuin pelkästään hi-hatin polkusimella. Kapulatuntuma on ihan kelpo, semminkin kun tamburiinin kehä ja kiinnityspakka joustavat sopivasti ja sallivat helistimen vienon keinahduksen kapulan osuessa siihen.
 
Soundikin on nyt erilainen, kun kirkkaan helähdyksen alla soi helyjä kannatteleva runko samaan tapaan kuin käsin soitettavissa tamburiineissa. Studiolla entuudestaan olleeseen metallirunkoiseen HatTrick-malliin verrattuna sävy oli hiukan täyteläisempi ja tummempi, helähdyskin vireeltään hieman matalampi. Ääni on kuitenkin edelleen riittävän selkeä asettuakseen nätisti vaikkapa virvelin iskun päälle, oli se sitten kanttiin tai kalvoon lyöty. HatTrickia valmistetaan sekä nikkeli- että messinkihelyillä, joten soinnin klangi riippuu myös mallista.
 
Rhythm Tech HatTrick G2
• hinta (DLX Music): 39 €
 
Lisätiedot: EM Nordic
 
Vaikuttiko juttu kiinnostavalta?
Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.
 
Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.
 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta
14.10.2013
|
Teksti: Lauri Paloposki / Kuva: Tommi Posa
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy