Leevi and the Leavings – hittitehtaan tarina

|
Image

Timo Kalevi Forss on aiemmin kirjoittanut jo yhtyeen nokkamiehen, Gösta Sundqvistin (1957 – 2003), elämäkerran ja uusi teos pohjaa pitkälti tuon hankkeen yhteydessä kerättyyn ja tätä kirjaa varten täydennettyyn materiaaliin. 

 

Kertojiksi on kutsuttu yhtyeen jäseniä ja kaivettu esiin myös Sundqvistin aikanaan antamia haastatteluita. Teoksessa käydäänkin läpi koko tuotanto alkuvaiheen hahmotelmista määrätietoisesti maaliinsa tähtäviin menestyslevyihin, aina viimeiseksi jääneeseen Hopeahääpäivä-albumiin asti.

25 vuoden kuluessa yhtye julkaisi tajuttoman määrän kappaleita ja kirja avaa tekemisen motiiveita ja meininkiä ansiokkaasti. Kirjan esipuheessa todetaan, että ”yhtye jätti järkälemäisen jäljen suomalaisen populaarimusiikin historiaan”. Näinhän varmastikin on, ja jos tuo jälki on piirtynyt tai jättänyt merkkinsä myös omaan henkiseen minään, kannattaa kirja ilman muuta lukea. Jos ei muuten, niin erään suomalaisen kulttuurilmentymän hahmottamiseksi.

Teksti soljuu luontevasti ja kirjaa on helppo lukea vauhdilla tai vaikka luku kerrallaan iltapuhteiksi.

Lopun diskografia, henkilöhakemisto ja lähdeluettelo ansaitsevat kiitoksen.

 

Leevi and the Leavings – hittitehtaan tarina

Kovakantinen kirja, 288 sivua
Toimittanut Timo Kalevi Forss
Kustantaja: Like (2022)

••• 

Tämä kirja-arvio on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 2/2022. Valtaosa arvioista julkaistaan tällä sivustolla, mutta osa nostetaan mukaan ajankohtaiseen Riffin printtinumeroon.  Jos pidit juttua antoisana tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.