Paleface: Kolmetoista kertaa kovempi 
– Räppärin käsikirja

Image

Yli 500 sivua asiaa räppäämisen eri aspekteista alkaa lyhyellä lajin historiikilla, jonka perään on koottu suorastaan pökerryttävän massiivinen ja erittäin systemaattinen tietopaketti oppaaksi oman räppinsä kirjoittajille.

Läpi käydään biitti ja sen rakenne, pulssi, riimityksen anatomia, tekstin kehittely, flown ylläpitäminen jne. Yksinkertaisesta mennään monimutkaiseen elävästä todellisuudesta poimittujen esimerkkien kautta ja asiallisesti niiden hienoudet peraten.

Jonkinlaisena kiteytyksenä kirjan sanomalle voisi pitää sivulta 288 löytyvää Joonas Palmgrenin (taiteilijanimeltään Skandaali) ajatusta:
– Räppäämisen pitää aina kuulostaa hyvältä. Jos läpät ovat hauskoja mutta saundaa paskalta, kannattaa alkaa stand-up-koomikoksi. Jos jutut on fiksuja ja syvällisiä mutta kuulostaa paskalta, kannattaa kirjoittaa kirja!

Jos et halua pystyhuumorin esittäjäksi eikä kirjailijan ura houkuta, lue Räppärin käsikirja. Jos olet aina ihmetellyt mistä koko hommassa on kyse, lue Räppärin käsikirja. Jos olet sitä mieltä, että suomenkielen asema on uhattuna, lue Räppärin käsikirja. Muussa tapauksessa lue Räppärin käsikirja.

Kustantaja: Like