Fender Premium Plush – vain pintakiillon vuoksi?

|
Image

Soittimen pintaan tarttuu ihosta hikeä, rasvaa ja kuollutta ihosolukkoa, jotka ajan oloon himmentävät lakkausta ja tummentavat metalliosia. Pölyäkin leijailee kaikkialla ja sitä kerrostuu pikku hiljaa myös laukussa säilytettyyn soittimeen. Patina on kaunis sana, mutta kun se ilmenee törkyisenä laikkuna soittimen kannessa tai tahmeana länttinä kaulassa, on kauneus tavoittamattomissa. Jotain tarttis tehrä…
 

Puhdistus aika ajoin on siis paikallaan. Aivan parasta olisi, jos töhnät poistaisi heti tuoreeltaan, aina soittosession lopuksi. Siksi käden ulottuvilla, esimerkiksi kitaralaukussa, olisi hyvä aina olla sopiva liina hollilla.
Kovin kovakouraisesti tai rajuilla pesuaineilla ei lakattua puupintaa tai soittimen metalliosia ole syytä lähteä puunaamaan. Nykyaika tulee avuksi tässäkin – mikrokuituliinat imevät kuivinakin itseensä hämmästyttävästi pölyä ja likaa.
•••
Superpehmyt ja pakkaustekstin mukaan silkkikuituakin hienommista langoista valmistettu Fender PremiumPlush on varta vasten soitinten puhdistukseen valmistettu mikrokuituliina, jonka kerrotaan olevan lempeä myös nitroselluloosalakalle, kromille ja kiillotetuille pinnoille. Vajaan kympin maksava liina on kantattu liukkaalla kangaskaitaleella ympäriinsä ja kokoa sillä on kolmisenkymmentä senttiä kanttiinsa.
Tavallisiin siivousliinoihin verrattessa PremiumPlushissa on selkeästi pitempi nukka ja se
tuntuu hyppysissä ylellisen paksulta ja pehmeältä.
Pahasti himmentynyttä lakkapintaa Fenderinkään liina ei elvytä, mutta ehjän lakan pinnalta se poistaa lian erittäin tehokkaasti. Likaantuneen liinan voi pestä käsin tai koneessa, miedolla pesuaineella ja ilman linkousta. Pesu onkin suositeltavaa sillä kuten pakkauksessa todetaan: liina itsessään ei naarmuta, mutta siihen tarttuneet metallin, hiekan tai muun vastaavan muruset kyllä naarmuuttavat.

Hinta: 9,90 euroa

Lisätiedot: F-Musiikki

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 1/2014. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio on vuosikerrasta 2011 alkaen ostettavissa Lehtiluukkupalvelusta.