Koenig & Meyer 19695 – suuntaa vapaammin!

Jotkut työhön liittyvät käytännön pikkuongelmat ovat sellaisia, että ne muuttuvat osaksi ihmiselle annettua arjen kokonaiskuvaa. Niihin törmää harvakseltaan, ne harmittavat hetken, mutta ei niitä silti koeta aktiivisesti ratkaista. Riittää, kun vaan jotenkin keplottelee pulman ympäri.


Stereoparin sijoittaminen rumpujen tai soitinryhmän ylle yhden ison mikrofonitelineen varassa on tyypillinen tällainen tapaus. Kiinteä T-kappale telineen päässä pitelee kyllä mikrofoneja optimaalisessa asetelmassa, mutta itse mikrofonitelineen puomin pitää sojottaa kohteen päälle juuri tietystä suunnasta ja kulmasta, tai mikrofonipari asettuu vinoon kohteeseen nähden: seuraa pulmia telineen sijoituspaikan etsinnässä…

Koenig & Meyerin pieni pallonivel ratkaisee ongelman. Kapine ei ole varsinaisesti uutuus, mutta törmäsin siihen vasta kesällä sattumalta paikallisen musiikkiliikkeen alekoria kauhoessa ja ostin kokeeksi. Nivelen varassa T-kappaleen voi kääntää puomiin nähden lähes millaiseen kulmaan tahansa joten mikrofonitelineen ei tarvitse mahtua suoraan kohteen eteen tai taakse. Tilaa vievän ison telineen voi nivelen ansiosta sijoittaa sinne missä sille on parhaiten tilaa.

Nivel palvelee myös toisessa tyypillisessä pulmatilanteessa. Virvelirummun mikitys ei ole aina ihan helppoa, kun hi-hatin sekä rummun oman telineen sekä muun telineistön sekaan pitäisi saada mahtumaan vielä statiivi mikrofonille.
Pallovinel ei varsinaisesti tuo yksittäiselle mikrofonille kokonaan uutta kääntösuuntaa, mutta se toimii kääntyvänä koukkuna, jolla voi kurotella reunan yli kalvoa kohden. Samalla se antaa enemmän vapauksia etsiä sijoituspaikkaa jalustalle. Plussa kirjataan myös siitä, että pallonivel liikkuu vapaammin ja tiukattuna se on jämäkämpi kuin lyhyt kurjenkaulateline.
Koenig & Meyer maksaa muutaman kympin, ja satsaus tuo itsensä takaisin ensimmäisessä sessiossa. Kokemukseni mukaan.

Hinta: 17 euroa


Lisätiedot: Soitin Laine

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 5/2013. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.
 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.

19.12.2013
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy