Koenig & Meyer 24030 – mikrofoni kiinni rumpuun

|
Image

Mikrofonien asemointi rumpusetin ahtaisiin väleihin saattaa olla varsin hankalaa, ja erityisesti virvelin lähestyminen erillisen mikrofonitelineen kanssa on usein työlästä. Silloin on eduksi, jos edes sen yhdenkin statiivin voi korvata jollain kätevämällä pidikkeellä, esimerkiksi rummun vanteeseen kiinnitettävällä klipsillä.

Näitä monet mikrofonimerkit valmistavatkin erityisesti omille malleilleen speksattuina, mutta yleispäteviä vaihtoehtoja löytyy niitäkin. Kuten vaikka Koenig & Meyer 24030, jonka hankalin piirre on sen vaivalloisesti muistettava mallitunnus.
•••
Itse käyttö on yksinkertaista. Säätöruuveja on kaksi, ensimmäisellä kiristetään pidikkeen leuka rummun vanteeseen ja toisella tiukataan mikrofonin adapteri pidikkeeseen. Asettelua helpottaa verraten pitkä hahlo, joka sallii mikrofoniadapterin siirron rummun säteen suuntaisesti.
Pidikkeen leukojen pinnat ovat suhteellisen kovaa, mutta hiukan joustavaa muovia, joten kromivanne ei asennuksessa kärsi. Pitoakin on sen verran, ettei kiristysruuvia tarvitsee vääntää työkalulla vaan näppivoimat riittävät.
Jos vannemalli on matala, nojaa sen ylitse kurottava yläleuka rungon kanttia vasten, mutta
vireeseen tai kalvon soivuuteen tällä ei tunnu olevan vaikutusta – paine kohdistuu kalvon sellaiseen kohtaan, joka on muutenkin tiukasti puuta vasten puristuneena.
•••
K&M 24030 on kyllin tukeva kannatellakseen isoakin mikrofonia. Kuvassa näkyvä Shuren SM57 on kuitenkin mitoiltaan jo lähellä käytännöllistä maksimia, sillä paljoa kauemmas rummun keskustasta sitä ei enää saa siirrettyä ja lähempänä se alkaa olla jo kapuloiden tiellä. Parhaimmillaan 24030 onkin rungoltaan lyhykäisten, rummuille erityisesti suunniteltujen mikrofonimallien kanssa. Ja sellaisia käytettäessä pääsee sitten kätevästi eroon vaikka myös tomimikkien erillisistä telineistä.

Hinta: 13 euroa
Lisätiedot: DLX Music

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 1/2014. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio on vuosikerrasta 2011 alkaen ostettavissa Lehtiluukkupalvelusta.