Nayteikkuna

Latin Percussion Chick-Ita – lisäsävyä settisoittoon

Latin Percussion Chic-Ita @Riffi ©Tommi Posa
Latin Percussion Chic-Ita @Riffi ©Tommi Posa

Tällainen kapine saattaa olla juuri oikea lääke, kun rumpusetin perussoundit ovat jo käytössä ja tarvitaan vielä se jokin pieni juttu kokonaisuuden koristeeksi.

Latin Percussion Chick-Ita pujotetaan hi-hatin tikkuun ylälautasen yläpuolelle ja se tarrautuu kiinni nahkean kumipintansa varaan ilman erillistä kiristystä. Sovitus on tiukka ja Chick-Ita täytyykin irrotella telineestä maltilla, muuten kuminen soviteholkki rullautuu ulos paikoiltaan ja sen joutuu keplottelemaan takaisin sijoilleen.
Chick-Itan sähähdys on voluumiltaan hillitty ja vaikutelma riippuu kovasti käytössä olevista pelleistä. Jos niiden vire osuu samalle taajuudelle Chick-Itan kanssa, tai hi-hatin ääni on kovin voimakas, jää shakerin rooli melko olemattomaksi – sitä kun ei voi kontrolloida mitenkään erikseen, aksentoimisesta puhumattakaan. Sopivan symbaaliparin kruununa se taas tuo aivan ilmeisen ja hyvin käyttökelpoisen lisäsävyn peltien sulkeutuessa.
Poppamiehen tarpeistoa muistuttava Chick-Ita soveltuu yllättävän hyvin myös käsin soitettavaksi, nelivartisesta instrumentista saa tukevan otteen ja paino jakautuu mukavasti.  Neljään erilliseen kammioon suljetuilla hauleilla on yhteispainoa ja -voluumia yllättävän runsaasti, mutta hallittavuus on hyvä, kun liike jokaisessa kammiossa on mitaltaan varsin lyhyt verrattuna saman painoiseen, yhtenäiseen putkishakeriin. Hauleja ei tosin sitten myöskään saa vaeltamaan pitkin kammion laitoja samalla lailla kuin isossa putkessa tai maracasseissa, mutta tasaisiin ees-taas sutsutuksiin tämä konstruktio toimii hienosti.


Latin Percussion Chick-Ita

Hinta (DLX Music): 16 €

Lisätiedot: Latin Percussion

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta?
Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.
 
 
Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta


01.10.2013
|
Teksti: Lauri Paloposki / Kuva: Tommi Posa
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy