Planet Waves Varigrip – potkua kyynärvarren lihaksiin!

|
Image

Sormijumppa Varigripillä vastaa eräässä mielessä voimailua kuntosalilla, siinäkin puuhassa luodaan fyysistä pohjaa toiminnalle, mutta lajiharjoittelu täytyy hoitaa erikseen.
 

Vaikka Planet Waves opastaakin harjoittamaan Varigripillä peräti kuutta erilaista liikesuoritusta, ei mikään näistä suoranaisesti vastaa soittamista. Mutta kaikissa harjoitteissa työllistyvät samat sormia koukistavat lihakset, joita tarvitaan myös soittaessa.
•••
Harjoitteita on sekä yksittäisten sormien koukistusvoiman petraamiseen että kokonaisen kouraotteen vahvistamiseen. Jokaisessa kasaan puristettavassa tangossa on oma kierrejousensa, jota säätämällä vastusta voi muuttaa. Ero ei ole valtaisa, mutta merkitsee silti paljon erityisesti heikompien sormien, nimettömän ja pikkusormen kohdalla. Niiden osalta toivoisi jopa, että vastusta saisi vielä löysemmäksi alkuvaiheessa.
•••
Ensin Varigripin poimii aivan intuitiivisesti kouraansa niin päin, että kullakin sormella on oma vastuksensa ja harmaalla kumilla peietty yhtenäinen palkki nojaa kämmeneen. Vekottimen voi kuitenkin kääntää myös toisin päin ja tuon harmaan kumisen päätykappaleen voi siirtää sormiopuolelle. Silloin saa jälleen uudenlaisen tuntuman puristusharjoitteeseen.
Varigrip ei korvaa soittamista eikä harjoita motoriikkaa samalla tavoin kuin kitaran kielillä otteita, kuljetuksia tai venytyksiä treenatessa. Se soveltuu kuitenkin soittamista tukevaksi ja ennenkaikkea äänettömäksi toiminnaksi silloinkin, kun soitinta ei voi tai halua syystä tai toisesta käyttää. Esimerkiksi televisiota katsellessa.

Hinta: 13,90 euroa

Lisätiedot: F-Musiikki

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 1/2014. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio on vuosikerrasta 2011 alkaen ostettavissa Lehtiluukkupalvelusta.