Pykmax – plektra tukevasti hyppysiin

|
Image

Erilaisia pidikkeitä plektran asettamiseksi mukavaan soittoasentoon, sekä apuvälineitä joilla se pysyisi tiukasti kädessä on ollut ennenkin – mm. sormeen pujotettavat Pick-Smith
ja Orbit tulevat mieleen. Nyt tutkailtavana on Frankfurtin messuilta bongattu, Kiinassa valmistettu ja amerikkalaisen firman markkinoima Pykmax,hieman uudenlainen vimpain.

Kovasta muovista valmistettu Pykmax asettuu mukavasti etusormen koukistuksella peukalon tyveen ja tuo luontevasti siihen kiinnitetyn plektran soitonopettajien suosittelemaan koukkusormiotteeseen. Otteiden yksityiskohdat ja plektran käyttökulmat tosin vaihtelevat soittajien kesken eikä Pykmax tarjoa monia mahdollisuuksia otteen vaihtelulle.
Pykmax toimitetaan erivahvuisilla Delrinista valmistetuilla plektroilla, joiden joiden muoto on lähellä klassista 451-mallia. Sen sijaan omien suosikkiplektrojen käyttöä ei toistaiseksi tueta, vaikka se saattaisi olla mahdollista poraamalla niihin pitkulainen reikä kiinnitysmekanismia varten. Aika työlästä kuitenkin.
•••
Pykmaxin pidikettä tehdään vain yhtä kokoa, joka omassa suuressa kourassani tuntui pienehköltä. Plussaominaisuudeksi puolestaan voi laskea letkeän komppaamisen, eikä vaaraa plektran luiskahtamiseksi näpeistä ole. Soolosoitossa pidikkeen kulma ei kuitenkaan ollut se, mihin vuosien varrella olen tottunut.
Tuotteella on potentiaalia, mutta valmistajan tulisi antaa helppo mahdollisuus käyttää kunkin soittajan omia, tutulta tuntuvia plektroja. Eri kokoja ja plektran asettelukulmiakin olisi hyvä olle enemmän, jotta apuväline asettuisi luontevasti kouraan.

Ei tiedossa olevaa edustajaa Suomessa

Lisätiedot:
www.pykmax.com

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 2/2014. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio on vuosikerrasta 2011 alkaen ostettavissa Lehtiluukkupalvelusta.