WindTech Popgard Model 2000 – eroon popsahduksista!

|
Image

Voimakkaat puhallusäänet – peen popsahdukset ja hoon humahdukset – tärvelevät niin äänentoiston kuin äänityksenkin helposti, etenkin herkkiä kondensaattorimikrofoneja käytettäessä. Apua tarjoavat erilliset puhallussuojat, pop-filtterit, joissa tyypillisesti kehykseen pingotettu joustava verkko ottaa vastaan puhalteen ja hajottaa sen ilmavirtaa sopivasti niin että humahdus laimenee ennen mikrofoniin osumistaan.
Tällaiset yleispätevät puhallussuojat kiinnitetään mikrofonitelineeseen yleensä jonkinlaisella kurjenkaulalla, jota taivutellen kehys saadaan sopivasti mikrofonin suojaksi. Ratkaisu on tehokas, mutta kookas, eikä esteettisesti aina niin ylevä.

WindTech tarjoaa vaihtoehdoksi sirompaa ja kevyempää, suoraan mikrofonin ympäri kiristyvillä kumilangoilla kiinnitettävää Popgard Model 2000 -puhallussuojaansa. Muodoltaan se muistuttaa Neumannin klassista ja yhä käytössä olevaa mallia.
Popgard soveltuu varsin monenlaisten kookkaiden mikrofonien kanssa käytettäväksi (valmistajan ilmoittama haarukka mikrofonin läpimitalle on 46–68 mm), kunhan niiden runko on pyöreän putkimainen, ja kapseli on asennettu poikittain eli sivusuunnasta saapuvaa ääntä varten.
Kumilangat kiertyvät mikrofonirungon takapuolen ympäri, etupuolella asemointia tukee kaksi kaarevaa ja kumipintaista muovisankaa, joiden ansiosta puhallussuojan monikerroksinen verkko asettuu sopivan etäälle mikrofonista.

Käytännössä WindTechin Popgard toimi oikein mallikkaasti. Aivan kaikista haasteista se ei selvinnyt yhtä hienosti kuin verrokiksi laitettu K&M:n Popkiller, mutta ero ei ollut suuren suuri.
Lähietäisyydeltä korostetun maskuliinisesti lausutut testisanat ”plosahdus” ja ”huuhkaja” tuottivat kohtuuttoman runsaasti ylimääräistä hönkää ja niissä Popkiller veti hiukan pitemmän korren. Normaalimmassa puhe/laulutilanteessa Windtechin Popgard pärjäsi sitten kuitenkin tasavertaisesti.
Hintaa Popgardilla on kuitenkin aika lailla enemmän, joten jokin muukin lisäarvo pitäisi hankinnan perusteeksi löytyä. Olisiko artistin fiilistä kenties ruokkiva elegantimpi ulkonäkö sellainen?

Hinta: 49 euroa

Lisätiedot: DLX Music
 

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 5/2013. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.
 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.