Richardsin soiton lähtökohdat ovat bluesissa ja Rolling Stones pyrkikin olemaan alunperin Lontoon kovin blues-bändi, käyttäen blues-elementtejä musiikkinsa keskiössä toki myöhemminkin. Richards valaisee soittonsa ja lauluntekonsa periaatteita kattavasti, ja esimerkiksi hänen suosimansa viiden kielen avoin G -viritys saa yllättävän suuren huomion.
Richardsin huumeiden käytöstä on jauhettu kyllästymiseen asti. Kirjassa hän ottaa aineisiin lähinnä realistisen ja toteavan lähestymistavan. Richards ei glorifioi käyttöä saati pidä sitä avaimena korkeampiin taiteellisiin sfääreihin. Ilmeisenä hedonistina hän pitää monista aineista, muttei narkomaanina olemisesta. Tunnetusti problemaattinen on myös Richardsin suhde Mick Jaggeriin. Nokkamies kerää sekä avoimia kehuja että pisteliästä kritiikkiä. Kärjistäen voi sanoa, että siinä missä Jagger huumaantui jetset-maailmasta, pysyi Richards katujätkänä.
Richardsin tarinointi on älykästä, vivahteikasta ja maanläheistä, hänestä on vaikea olla pitämättä. Vetävää luettavaa riittää 576 sivua ja kyseessä on ilmeinen pakkohankinta jokaiselle Rollari-fanille tai yleisemmin rock-historian keskeisistä toimijoista kiinnostuneelle.
Keith Richards & James Fox: Life
Little, Brown & Company
(ei vielä suomennettu)
Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta