Ashdown Tone Pocket – hupia ja hyötyä taskukoossa

Akkukäyttöinen Tone Pocket sujahtaa palttoon tai repun taskuun, mahtuu bassokotelon tarvikelokeroon ja toimii tarvittaessa tietokoneen äänikorttina.

 

Metallikoteloon rakennettu Tone Pocket painaa 265 grammaa ja kulkee kangaspussiinsa huputettuna näppärästi muusikon matkassa. Bassolle tarkoitetun tulojakin vieressä on linjatason minijakki, johon voi kytkeä ulkoisen musiikkilaitteen, älypuhelimen, MP3-soittimen tai muun vastaavan jamittelua tukemaan.

Päävoimakkuus kuuntelulle asetetaan Tone Pocketin volume-hanikalla, balanssi oman instrumentin ja taustamusiikin kesken hoidetaan soittimen ja ulkoisen laitteen säätimillä.

Kuulokeliitäntä palvelee yksityisen soittotuokion kuunteluna, takalaidan balansoitu linjalähtö puolestaan laitetta etuasteena käytettäessä. Kuulokekuuntelun tavoin linjalähtöön summautuu myös minijakkiin kytketyn aparaatin ääni. Linjalähdön ansiosta Tone Pocketia voi myös hyödyntää keikalla etuasteena PA:n kautta soitettaessa. 

 

 

Tällaisenaan Ashdownin näppärä aski on reissulaisen mainio kaveri, joka siivittää sormien lämmittelyä ennen keikkaa siinä missä hiljaisenpuoleista kotiharjoitteluakin lasten käytyä yöpuulle. 

Aivan uuden ulottuvuuden avaa kuitenkin takalaidan USB-liitäntä, jonka kautta laitteen saa kytkettyä tietokoneen äänikortiksi. Erillistä ajuria ei tarvitse asentaa, Tone Pocket toimii suoraan Mac- ja Windows-alustoilla. 

Sen verran kranttu se kuitenkin on, että suostui yhteistoimintaan vain omalla, paketin mukana toimitetulla USB-kaapelillaan kytkettynä. Muiden kokeiltujen USB-johtojen kanssa se äityi sirisemään pahemmanlaisesti, eikä soitosta saati tallentamisesta tullut mitään. Omalla kaapelillaan kytkettynä Tone Pocket oli häiriöiden suhteen hipihiljainen ja soundiltaan puhdas. 

Muuntimet ovat 16-bittisiä ja näytetaajuudeksi käyvät 44,1 tai 44 kHz.

Valmistaja lupaa pisimmillään kahdeksan tuntia käyttöaikaa yhdellä akun latauksella, ja ladata voi USB:n sijasta erillisellä verkkolaitteella (10V DC), tai auton 12-volttisesta sähköjärjestelmästä. Johdot ja sovite kuuluvat pakettiin.   

 

Soundiin sävyä

Tone Pocket soundaa sellaisenaan mukavan mehukkaalta ja kolmialueinen ekvalisointi antaa laajat mahdollisuudet muokata soundia. Nupit ovat kyllä todella lähellä toisiaan, mutta tehoa riittää. Jokaisella kaistalla saa enimmillän 15 desibeliä korostusta tai vaimennusta, ja vaikutustaajuudet sekä kaistojen leveydet on asetettu käytännöllisesti. 

Kiitos täytyy antaa myös kerrankin täyskokoisesta eli isolle plugille mallaavasta kuulokeliittimestä.

Ashdown puhuu Tone Pocketista kuulokevahvistimena eikä basson etuvahvistimena. Se on yksi määritelmä, mutta antaa helposti todellista potentiaalia kapeamman kuvan laitteesta. Kun basson ohessa myös kitara kuulosti ihan mainiolta Tone Pocketin kautta soitettuna, laajenee mahdollisten käyttötapojen kirjo vieläkin isommaksi. Ei lainkaan pöllömpää.

 

Ashdown Tone Pocket

Kuulokevahvistin basistille
• instrumenttitulo, jakki 6,3 mm
• linjatulo ulkoiselle tallentimelle, stereojakki, 3,5 mm
• kuulokeliitäntä, 6,3 mm
• balansoitu linjalähtö, TRS-jakki, 6,3 mm
• USB-liitäntä, micro-USB
• kolmialueinen eq + volume
• virtalähteen liitännät DC 10 V ja DC 12 V
• hintaluokka 200 euroa

LIsätiedot: NordSound

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 2/2019. Vastaavantyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  Jos pidit juttua hyödyllisenä tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

Lisää nettiin avattuja laitetestejä näet alempaa tältä sivulta ja voit selata niitä myös tästä.

 

 

06.06.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy