Electro-Harmonix Operation Overlord Nano – pieni voimanpesä

Operation Overlord Nano on reilusti pienennettyyn koteloon pakattu versio reilut kaksi vuotta sitten julkistetusta täysikokoisesta Operation Overlordista. Melkein kaikki ison version ominaisuudet on saatu mahtumaan mukaan.

 

Joitakin eroja kuitenkin on, iso versio on varustettu stereotuloilla ja -lähdöillä ja siinä on säädettävä boost omalla poljettavalla kytkimellään, Nano puolestaan on mono ja boostin taso on vakio. Boost on kytkettävissä päälle ja pois pienellä painikkeella, tai erilliseen liitäntään yhdistettävällä ulkoisella kytkimellä.

Nanon kuudesta säätimestä kolme on EQ-osiota – Treble, Mid ja Bass – yksi on volyymille, yksi gainille ja yksi vielä miksaa käsiteltyä ja käsittelemätöntä signaalia keskenään. Tästä vielä lisää myöhemmin. Sävynsäätöjen vaikutusalue on muuten varsin laaja.

Valmistajan ilmoituksen mukaan kolmivaiheinen JFET-yliohjaus on tasoa low/mid gain, mikä hyvin nopeasti kokeiltaessa todeksi osoittautuu. Vaikka pedaalin nimi on otettu Normandian maihinnoususta, jossa lähdettiin liikkeelle massiivisella voimalla, Nano ei ole jyräävä metallimusiikin särötinlaite, vaan se on selvästikin suunnattu perusrockiin ja bluesiin, etenkin komppikäyttöön. Toki boostin ja yliohjauksen avulla voidaan suuresti auttaa vahvistinta muroutumaan rankemmankin soundin puolelle.

Omimmillaan Overlord Nano on hyvin musikaalinen ja se suurentaa sointia lisäämällä harmonista säröä säilyttäen kuitenkin sävelten erottuvuuden soinnuissakin.

Overlord Nanolla on sähkökitaran lisäksi muitakin kohderyhmiä. Pedaalissa on kolmiasentoinen minikytkin, jolla tulosignaalin taso voidaan optimoida vaikkapa kosketinsoittimille, joiden signaalin jännite onkin selvästi sähkökitaraa suurempi. Sähkökitaralla taas minikytkimen kolme asentoa vaikuttavat taajuuskaistojen korostumiseen.

Tyypillisesti koskettimistojen vahvistimissa on runsain mitoin headroomia, eivätkä ne juurikaan särötä soundia. Mutta on tilanteita, joissa rapea särö on aivan omiaan maustamaan työaseman tai sähköpianon siistiä sointia. Ei kuitenkaan aina täysin hallitsevasti, missä tilanteessa Dry-säädin miksaa mukaan sopivasti puhdasta signaalia.

Operation Overlord Nanon mukana tulee oma virtalähde, eikä se paristolla toimikaan.

 

Electro-Harmonix Operation Overlord Nano

Overdrive-tyyppinen säröpedaali


• säädettävä kolmivaiheinen JFET-overdrive ja vakiotasoinen boost
• puhdas signaali miksattavissa mukaan
• tulosignaalin tasolle kolme valintaa minikytkimellä
• virtalähde mukana
• hinta noin 90 euroa

Lisätiedot:
• EM Nordic 
• Soundtools 
• Uraltone

••• 

Riffin printtinumerossa 6/2019 (keskiviikko 4.12.2019) julkaisemme Electro-Harmonix Bass9- ja Mod 11 -efektipedaaleiden testin.  Jos pidit juttua hyödyllisenä tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

Lisää nettiin avattuja laitetestejä näet alempaa tältä sivulta ja voit selata niitä myös tästä.

 

 

30.11.2019
|
Teksti: Timo Koskinen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy