Hill Audio Andante SMA-1020 – kymmenen tuumaa ääntä

Kaksi monokanavaa ja kaksi stereona, käy laulukaapiksi, monitoriksi tai vaikka pieneksi itsenäiseksi PA:ksi. 
Semmoinen on Andante.

 

Kymppituumaisen kartion ja yksituumaisen kompressio­driverin duetto on mallisarjan kevyin vaihtoehto, tymäkämpää tarvitsevat voivat katsella 12- ja 15-tuumaisin kartioin kalustettuja versioita. Kaikissa on sama mikserilohko sekä diskanttielementti vahvistimineen. Kartiokoon kasvaessa vaihtuu bassokaistan vahvistinkin sitten järeämmäksi.

Andanten mikseri on täysin analoginen, bluetoothia tai usb-liitäntää ei ole, eikä applikaatiota säätöhommiin – vanhan koulukunnan edustaja siis. 

Kaikilla tuloilla on oma voimakkuutensa, mikrofoniliitännällä myös äänensävyyn vaikuttava dark/bright-säätimensä ja bassoleikkurinsa (<80 Hz). Perinteinen kahden säätimen lo/hi-ekvalisointi on sijoitettu päävoimakkuuden yhteyteen ja se vaikuttaa yleissoundiin. Puheäänentoistossa tai erillistä subwooferia käytettäessä hyödyllinen bassoleikkuri (<120 Hz) sijaitsee sekin master-lohkossa.

Balansoitu linjatulo XLR-liitännällä on varustettu audiomaaton erotuskytkimellä ja jakkilähdöllä, jonka kautta saman signaalin voi toimittaa balansoituna eteenpäin. Mikrofonikanavassa on tulosignaalille vain TRS-jakki balansoiduilla kytkennällä, joten käyttö rajautuu dynaamisiin malleihin ellei phantomia kaipaavalle mikrofonille tai di-boksille hanki erillistä virtalähdettä. 

Ensimmäisessä stereokanavassa on sekä RCA- että 3,5 mm:n TRS-jakkitulot, toinen puolestaan on varustettu 6,3 mm:n jakein. Jälkimmäinen soveltuu monomuodossa myös instrumenttikäyttöön, kunhan impedanssisovituksen napsauttaa Hi-Z-kytkimellä sopivaksi. 

Kotelo on muovia ja kaiutinta suojaa asiallinen metalliverkko – vaikuttaa arkitouhut kestävältä konstruktiolta. 

Ainokainen kahva on sijoitettu tarkoituksenmukaisesti, kooltaan riittävän kookas ja olemukseltaan kyllin jämerä. Nosto kaiutintelineelle sujuu helposti, joskin takalaidan syvennykseen upotetun kiristysruuvin kääntämisessä hieman omaa kouraa sorjempi käsi olisi eittämättä eduksi. 

 

Andante soikoon!

SMA-1020:n soundi on miellyttävä ja ulottuu yllättävän syvälle bassorekisteriin. Kymppituumaisella ei tietenkään vavisuteta lattiaa, mutta bassoinstrumentit säilyttävät roolinsa miksauksessa ja niiden osuudesta voi nauttia. Kompressiodriverikin soi nätisti ja selkeästi, kunhan käyttäjä ymmärtää pitää volyymit kaapin kokoon ja äänivaroihin nähden kohtuullisina. Eikä tämä tarkoita hissuttelua, kyllä tämä kolmikon keveinkin malli käy pienelle yhtyeelle vaikka hääkeikan PA:ksi, ja palvelee isommissa kehissä lavalle kellistettynä monitorina.

Monipuolisten tulojen ansiosta SMA-120 on myös ihan mainio vaihtoehto itselliseksi yleisäänentoistolaitteeksi pääkonttorin aulassa pidettävään lehdistötilaisuuteen tai kongressi­keskuksen juoksusetiksi. 

Oman mikserin sävynsäädöt toimittavat asiansa ihan käypäisesti, bassoleikkurit siivoavat alakerran tarvittaessa tehokkaasti ja instrumenttiliitäntäkin pelaa kuten pitää. Ei hullumpaa. 

 

 

Hill Audio Andante SMA-1020

Aktiivikaiutin

• 10" kartiolementti bassokaistalle
• 1" kompressiodriver diskanttikaistalle
• D-luokan vahvistin bassokaistalle,150W RMS
• AB-luokan vahvistin diskanttikaistalle, 40W RMS
• toistoalue 55 Hz – 20 kHz
• maksimiäänenpaine 122 dB SPL
• suuntaavuus 120 x 60 astetta
• mitat 327 × 490 × 300 (mm, l × k × s)
• paino 11,5 kg
• hinta 350 €

Lisätiedot: Seastone Audio

•••

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 5/2021. Vastaavan tyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  Jos pidit juttua hyödyllisenä tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

Lisää nettiin avattuja laitetestejä näet alempaa tältä sivulta ja voit selata niitä myös tästä.

 

 

15.10.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy