Mad Professor Simble Predriver – laite täsmätarkoitukseen

Pari vuotta sitten esitellyn Simble-pedaalin innoittajana oli Dumble-vahvistimen soundi. Simble Predriver puolestaan on valmistajan mukaan paitsi esivahvistin, myös boosteri, yläharmonisten korostaja ja kompressori. Silti se on yksinkertainen kuin mikä.

Simble Predriverin virrankulutus on varsin pieni, ja valmistaja lupaa, että yhdellä yhdeksän voltin paristolla sitä voi käyttää useamman vuoden, jos vain ottaa piuhan tulojakista irti silloin kun pedaalia ei käytä. Toki verkkolaitettakin voi käyttää, ja sen liitäntä löytyy sisäänmenon vierestä.

Päällepäin pedaali näyttää eniten boosterilta. Mitään portaattomia säätöjä ei ole, ainoastaan volumenoston voimakkuuden määräävä kaksiportainen kytkin. Nekin selittävät itse itsensä, cool-asento antaa soundille miedomman, kuuden desibelin boostin, hot-valinta puolestaan kymmenen desibeliä lisätehoa.

Itse kytkin on jämäkkä, joskaan ei kovin suuri. Jos laite pysyy sijoillaan alustallaan kytkimen vaihtelu onnistuu kyllä kengän kärjelläkin, kun toimenpidettä vähän harjoittelee.

 

Reunasärön suuntaan

Predriver kytketään ensimmäiseksi kitaran jälkeen. Sen sisääntulo-impedanssi on melko korkea (yli kaksi megaohmia), mikä on hyväksi ylätaajuuksien säilymiselle. Se mahdollistaa pedaalin käytön myös piezomikkien kanssa. Silti pedaali on kohinan suhteen ongelmaton.

Cool-asennossa pedaali nostaa tasoa hallitusti ensimmäisen pykälän. Sointusävelet soivat voimakkaasti ja tasaisesti, hieman kompressoinnin tavoin. Puhtaan pohjasoundin päälle polkaistuna sain yksikelaisten mikrofonien sointiin lihavan boostin pienellä ruvella höystettynä.

Mukavaa on, että pedaalin säröytymistä voi hallita jonkin verran soittotatsilla. Stratoni volumesäätö reagoi myös soundiin todella hyvin, sen rullaaminen hiljaisemmalle ei vienyt yläkertaa mennessään: pedaalin voi siis halutessaan jättää päälle ja hallita boostia kitarasta käsin.

Hot-asennossa boostaus nousee jälleen hallitusti edellisestä portaasta. Samalla soundiin tulee lisää keskialuetta ja säröytymistä tai ainakin sen tuntua. Puhtaan soundin päällä cool-vaihtoehto tuntui läpinäkyvämmältä ja kirkkaammalta. Kun alla oli pohjasärö, hot-asento teki soundista selvästi kuumemman, mikä on omiaan kun halutaan soolot erottumaan.

 

Käyttöä löytyy

Itse soittelin pedaalin kanssa muutamaan eri vahvistimeen, ja se toimi kunkin kanssa kuten toivottua oli. Toiminta oli mallikasta myös muiden pedaalin kanssa.

Ihan perinteiseksi boosteriksi Predriverista ei ole, joten jos hakee sähkökitaralle puhtaana pysyvää volumenostoa, tämä ei ole siihen oikea laite – jonkinasteinen säröytyminen on läsnä heti myös pienempitehoisilla mikeillä.

Simble Predriver on toiminnallisesti lähellä yksinkertaisuuden huipentumaa, eikä käytön opetteluun mene paljoakaan aikaa. Pedaalin avulla pientä reunasäröä saa napin painalluksella ja alhaisella äänenvoimakkuudella, pohjasärön terästys puolestaan tapahtuu sekin luontevasti. Kyllä tällaiselle käyttöä olisi.


Mad Professor Simble Prediver

Esivahvistin kitaralle

• suunniteltu Suomessa
• kaksi vaihtoehtoa volumeboostille: cool (+6 dB), hot (+10 dB)
• virrankulutus: 3 mA
• käyttö 9 voltin paristolla tai verkkolaitteella (poistaa pariston kytkennästä)
• tuloimpedanssi: <2 MΩ
• lähtöimpedanssi: 50 KΩ
• true bypass -ohituskytkentä
• hintaluokka alle 200 euroa

Lisätiedot: Custom Sounds
 

Jutun alussa mainitun Simble-pedaalin testin löydät tämän linkin kautta (avautuu uuteen ikkunaan). 

•••

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 2/2016. Vastaavan tyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa. Tuote on edelleen ajankohtainen ja tekniset sen ominaisuudet vastaavat testattua laitetta.

Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

 
17.06.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy