Okko Motörbass – rock’n’roll super bass drive

Motörbass on Saksassa käsityönä valmistettu basso-särö, jonka soundi-ihanne on klassinen rockbasso. Ja siihenhän tarvitaan soundia levittävä pieni roso tai murisevan kompressoiva röyhkeä ärisijä. Erään Lemmyn tyyliin…


Koska rock ei ole ryppyotsaisten musiikkia, on Motörbassin säädöt nimetty vahvasti kieli poskessa Faster, Harder ja Louder. Faster tunnetaan perinteisesti nimellä gain, Harder toimittaa tonen virkaa ja Louder on volume jolla kokonais-äänenvoimakkuutta saa myös nostettua. Louder ja muutkin kytkimet vaikuttavat vain pedaalin ollessa aktiivinen.

Motörbass toimii yhdeksän voltin virtalähteellä, mutta muuntaa jännitteen sisällään 24 voltiksi. Tästä johtuen laitteessa riittää headroomia kaikilla särön määrillä.

Robusti konstailematon laatikko on karheaa metallia ja väriltään tyylikkäästi mustaan kallellaan oleva tummanharmaa.

 

The one and only

Kenenkään tuskin tarvitsee nimen luettuaan juurikaan arvailla kenen basistin soundi on ollut innoittajana tämän pedaalin suunnittelijoille. Todetaan nyt kuitenkin sellainen itsestäänselvyys, että vain Lemmy kuulosti Lemmyltä eikä sitä soundia pysty kopioimaan. Vaikka kuka tahansa ottaisi samat kamat ja soittaisi Ace Of Spadesia, ei se kuulostaisi samalta. OKKO FX toteaa toki itsekin nettisivullaan, että olisi röyhkeää väittää Lemmyn modattujen Marshallien soundin löytyvän yhdeksän voltin pikkupurkista. Mutta mitä sieltä sitten löytyy?

Motörbassista on irrotettavissa oikein laadukkaita ja käyttökelpoisia säröbassosoundeja. Pedaali kuitenkin tekee vain yhden tempun kerrallaan, onneksi. Ja onneksi Motörbass tekee sen varsin hyvin. Pedaali ei hukkaa soundista alapäätä ainakaan häiritsevästi, mutta ei myöskään mene tukkoon ja muuta soundia mutaiseksi. Soundi on kasassa ja transientit erottuvat selkeinä. Motörbass myös tottelee soittajan sormia ja soittimesta lähtevää informaatiota.

Kun käyttöliittymä on näin selkeä eikä toimintaa vaikeuteta millään ylimääräisellä, voisi kuvitella tästä löytyvän hyvän käyttösärön sellaista kaipaavalle. Mitään erityisen persoonallista ei ole tarjolla, mutta varmatoimista säröä kuitenkin.

Suosittelen tutustumaan varsinkin, jos on hankkimassa ensimmäistä säröpurkkiaan ja haluaa jotain joka menee suoraan itse asiaan.

 

Okko Motörbass Bass Distortion

Säröpedaali bassolle

 

• gain-, tone- ja volume-säätimet 
(nimettyinä Faster, Harder, Louder)
• toimii 9 V -jännitteellä
• hinta: 189 euroa

Lisätiedot: Musacorner

••• 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 3/2018. Vastaavan tyyppisiä käyttökokeisiin perustuvia tuotearvioita julkaistaan jokaisessa Riffin printtinumerossa.  Jos pidit juttua hyödyllisenä tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
 

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.

Lisää nettiin avattuja laitetestejä näet alempaa tältä sivulta ja voit selata niitä myös tästä.

 

 

13.07.2019
|
Pirkka Isotalo
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy