Gator TSA Gig Box jr – eikä leviä jokisen eväät…

|
Image

Nyt lyödään kaksi härkästä yhdellä läimäyksellä. Asennetaan muovisen tarvikesalkun syvemmän puoliskon pohjaan auki taiteltava kitarateline, jonka saa kuljetuksen ajaksi jälleen viikattua kasaan ja lukittua tarranauhalla. Ja ohkaisemmasta kannesta tehdään pedaalilauta, johon kitaristin rasiat saa ojennukseen.

Jottei efektialusta taipuilisi tehosteita päälle ja pois polkiessa, on salkun kantta vahvistettu kauttaaltaan reunoihin asti ulottuvalla tukevalla vanerilla. Pedaaleiden kiinnitystä varten vanerin pinta on verhottu huovalla, ja pakettiin kuuluu kaksi reilua pätkää liimaselällä varustettua tarranauhaa, josta voi saksia sopivat palat efektirasioiden pohjiin.
Rakenne on yksikerroksinen, joten piuhastoa ei voi piilottaa kannen alle, mutta siistinä setti pysyy, kun välijohdot kiinnittää alustaan vaikka tarranauhalla tai nippusiteillä. Jälkimmäisiä varten myydään sähkötarvikeliikkeissä ja esimerkiksi Etolassa pienillä ruuveilla kiinnitettäviä ankkureita, joihin siteet on helppo pujottaa.
Kuljetuksen ajaksi pedaalit tuetaan sijoilleen vielä paksulla ja tyköistuvalla superlon-kappaleella, jonka pyramidimaisesti aaltoileva pinta mukautuu pedaaleiden korkeuteen.

Image


TSA Gig Boxin kitarateline on kyllin vankka pitääkseen kolme lankkukitaraa luotettavasti pystyssä, mutta soittimet asettuvat melko lähelle toisiaan. Etenkin keskimmäistä pois ottaessa ja telineeseen laittaessa on syytä olla tarkkana, ettei tule kolhuja.
Pedaalilaudan puolisko taas toimii yksinkertaisena ja helposti muunneltavana alustana keskikokoiselle tehostekokoelmalle. Matalimmatkin omasta hyllystä löytyneet efektirasiat olivat kyllin korkeita, jotta jalkakytkimiä pääsi polkaisemaan ilman kengän osumista salkun reunaan. Ja Electro-Harmonixin perinteiset korkeat mallitkin mahtuivat sovulla salkun sisään jäävään tilaan kantta suljettaessa. Kaikin puolin käytännöllistä siis.


Hinta: 126 euroa


Lisätiedot: Noretron Audio
 

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin painetussa Riffi-lehden numerossa 7/2013. Vastaavanlaisia juttuja löydät jokaisesta Riffin numerosta…

Aiemmin julkaistuja Riffin numeroita voi tiedustella asiakaspalvelusta myös suoraan sähköpostilla. Taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Riffin irtonumeroita myydään myös digitaalisina näköisversioina. Saatavilla ovat numerot 1/2011 ja sitä uudemmat lehdet.


Katso lisää Lehtiluukkupalvelusta